pioenen

Puur plezier met pioenen

Seizoen: van half mei tot eind juni

De charme van pioenen laat niemand onberoerd. Deze weelderige en elegante bloem is prachtig in landelijke boeketten, maar ook onweerstaanbaar als enkele bloem. Pioenen zijn typische seizoensbloemen en de meeste soorten zijn verkrijgbaar van half mei tot eind juni. Kwekers oogsten de bloemen met de hand en kunnen aan de knop voelen of ze rijp genoeg zijn. Eenmaal in de vaas kun je er ruim een week genieten van pioenen.

Verzorgingstips van de kweker
– Zorg voor een schone vaas met ruim en helder water.
– Snij de stelen schuin af en verwijder eventueel blad dat in het water staat.
– Voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water. De pioenen komen mooier open en de kleur blijft langer behouden.
– Zet pioenrozen niet in het directe zonlicht, op een koele(re) plek bloeien ze langer.

Kijk voor meer info en inspiratie over seizoensbloemen op www.facebook.com/pureseasonalflowers.

pioenen

Zoek de verschillen
Er zijn ruim duizend verschillende pioenen. Ze hebben enkelbloemige, ‘halfvolle’ of gevulde bloemen in de kleuren roze, wit, paars, donkerrood en zachtgeel.

pioenen

Romantisch veldboeket
Pioenen maar laten zich prima combineren met andere zomerbloemen. Samen met Astilbe of Delphinium in witte of zachtroze tinten creëer je een romantisch veldboeket.

Pioenen

Zomerse energie
Zin in een boeket vol zomerse energie? Combineer dan verschillende bloemen en kleuren. In dit boeket zitten pioenen, Asclepia, Celosia en Ageratum.

Pioenen

Solo
Verzamel eens verschillende glazen vazen en vul ze met een of meerdere pioenen. Je kunt de stelen op de gewenste lengte (schuin) afsnijden.

Pioenen

Wist je dat?

– Pioenrozen zijn geen rozen en je kunt ze daarom beter pioenen noemen.
– Hoewel veel pioenen geuren, is er niet één typische pioengeur. Sommige geuren als rozen terwijl andere pioenen ruiken naar honing of citroen.

Pioenen

Feiten & cijfers
Pioenen zijn de afgelopen jaar sterk gestegen in populariteit. Via de Nederlandse veilingen worden dit jaar naar verwachting, net als in 2014, 70 miljoen pioenen verhandeld. Ter vergelijking: in 2002 waren dat ‘slechts’ 17 miljoen stelen. In totaal zijn er ruim 250 pioenenkwekers. De populairste kleuren zijn paars (40%), roze (29%) en wit (23%).

Pioenen Pioenen Pioenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *