primark home

Primark’s sustainable homeware

Met de herfst in aantocht presenteert Primark met trots de uitbreiding van Primarks duurzame homeware lijn. Met deze feel-good items is je huis zó omgetoverd tot een knusse plek voor de lange herfst- en winteravonden.

Deze collectie heeft alles wat je nodig hebt voor de donkere dagen. Van zachte hand- en baddoeken tot stijlvol beddengoed, allen gemaakt van duurzaam katoen.

De items uit deze duurzame collectie zijn toegevoegd aan Primarks core homewareen basic lines assortiment. Een ruime selectie van deze producten is vanaf nu te koop in Primark winkels. Prijzen variëren tussen de € 4,- en de € 20,-.

Ieder item in deze collectie is geproduceerd door katoenboeren die deelnemen aan Primark’s Sustainable Cotton Programme. Dit project, gerund door landbouworganisatie CottonConnect in samenwerking met lokale partners, leert boeren duurzamer produceren.

De boeren worden geholpen om de impact op het milieu te beperken, onder andere door minder water en verontreinigende mest te gebruiken. Door op een stabiele manier voor meer inkomen te zorgen, verbeteren de leefomstandigheden van deze boeren en hun families enorm.

Door middel van deze, en andere projecten werkt Primark aan haar ambitie om op de lange termijn alle katoen op een duurzame manier te verbouwen. Lees hier meer over Primark en hun ethiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *