pop art

Pop it up with art!

Toen je het bovenste plaatje van dit artikel zag, wist je waarschijnlijk meteen al waar deze over zou gaan. Inderdaad, pop-art!

Pop-art is een kunststroming die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw erg populair was in Amerika. Het is één van de kunststromingen die ontzettend veel aandacht kreeg. Het was namelijk de begin periode van de reclame’s. En veel mensen zullen deze tijd herkennen door de kunstenaar Andy Warhol.
Het is een trend die al een tijdje hip is in de fashion industrie, maar het is ook iets wat we de laatste tijd weer erg veel zien in het interieur! Eerder schreef ik al een artikel over vintage retro in huis , maar dit keer is het de beurt aan pop art!

Retro is een trend die je in 2015 al erg veel voorbij zag komen, maar dit is in 2016 nog niet voorbij. De trend van pop art is super leuk te combineren met retro elementen, en past ook nog eens goed bij elkaar. Pop-art kun je vooral herkennen aan tekeningen die je waarschijnlijk doen denken aan stripverhalen. En vreemd genoeg moet ik vaak denken aan de oude reclames of producten van Coca Cola. Dit komt waarschijnlijk omdat in bijna alle werken uit de tijd van pop-art de kleuren rood, wit, geel en blauw terug komen. Tegenwoordig zie je de pop-art elementen terug op grote posters, tekstborden van blik, opbergblikken en andere leuke woonaccessoires.
Je hoeft natuurlijk niet je hele huis vol te hangen met pop-art elementen of een heel retro interieur aan te schaffen. Één mooie poster kan al een hele andere look veroorzaken en een prachtige blikvanger zijn.

Zouden pop-art samen met retro de grote interieurtrends van 2016 worden?

Meer lezen van mij?
www.jlife.nl

Bron 1e foto: Aliexpress

pop art kunst

Diyready

pop art kunst

Femina

pop art kunst

Decoist

pop art kunst

Hwtm

pop art

Dwell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *