planten

PLANTEN! EEN VAN DÉ WOONTRENDS VAN 2018

Als je dacht dat de plantenrage voorbij zou zijn dit jaar, dan heb je het mis. De trend van planten in huis gaat gewoon door. De natuur staat nog steeds centraal voor de interieurs. Ik zie de overeenkomst met de jaren ’70, maar anders. Planten in grote glazen bakken, hangplanten in macramé-hangers, plankjes vol met cactussen. Maar in tegenstelling tot toen zie je nu vaak een combinatie met donkergroene muren of juist behang met grote groene plantenbladen, of stillevens van verschillende objecten.

Wat zijn de grote lijnen die we zien?

  • GROTE PLANTEN

Op www.woontrendz.nl staat een mooi overzicht van de grote planten die helemaal hip zijn in 2018. Met grote bladen, manshoog, met de namen erbij en soms ook waar je ze online kunt kopen. Prachtig om toe te voegen aan je interieur. De grote planten maken een statement in je huis.

grote plant

Een grappige plant die ik nog nooit eerder heb gezien is blijkbaar de pannenkoekplant, met een verklaarbare naam:

  • PLANTEN IN GLAS

Of het nu een weckpot of een glazen vaas is, je ziet veel planten’tuintjes’ ontstaan in glazen vormen met soms de wortels goed in zicht. Of de wortels verdwijnen juist in een laagje steentjes of aarde. Soms wordt er ook nog licht van bovenaf aan toegevoegd. En blijkbaar kun je een avocadopit gewoon op water zetten en komt er een prachtige plant uit, zie hieronder op het rechtse plaatje

Op www.pinterest.nl vind je allerlei inspirerende ideeën.

  • CACTUSSEN EN VETPLANTEN

Stilleventjes met cactussen zie je veel in interieurs terug. Cactussen gecombineerd met een grafisch werk in een lijstje op een oud kastje of krukje en een draadwerkje er bij. Of in een metaal/glazen bakje. Maar wat ik echt humor vind is de cactustekening op het raam. Het groen uit de tuin kleurt de cactussen fantastisch in.

www.homedeco.nl

  • PLANTEN EN PLANKEN

Ik kan wel honderden voorbeelden laten zien, maar je ziet heel wat rekjes en plankjes met planten terug in interieurs; als kruidentuintje in de keuken, of gewoon als decoratie aan de muur. www.shelfmate.nl biedt een handige oplossing om je eigen plankensysteem samen te stellen

  • PLANTEN IN DE OPENBARE OMGEVING

Ook in horeca en in kantoren kom je steeds meer groen tegen. ‘Groene’ scheidingswanden of juist een ‘groen’ verlaagd plafond. Onderzoeken tonen aan dat dit het werken ten gunste komt. Dat mensen zich beter voelen met ‘groen’ om hun heen.

Tot in april!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  info@puurbinnen.nl

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *