pastel in de kinderkamer

Pastel in de kinderkamer

Kinderen zijn dol op primaire kleuren. Althans dat zou onderzocht zijn. Daarom is ook veel kinderspeelgoed rood, blauw, groen en geel. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar duplo. Dat is allemaal in deze kleuren gemaakt.

Persoonlijk vond ik dit helemaal geen leuke kleuren voor de kinderkamer. Het komt allemaal zo hard over. En als ik dan naar al dat speelgoed keek wat in de huiskamer stond wilde ik juist in de kinderkamer rust voor mijn kind creeren. Ik wilde de kinderkamer inrichten met rustige kleuren. Wil jij dat ook kies dan eens voor pastel

Een kinderkamer inrichten met pastelkleuren

Zachtroze, lichtgeel, lila enz. Allemaal zachte kleuren die perfect met elkaar te combineren zijn. En dat is in de gebruikte foto van Designsponge ook gedaan.

Bovenop het tafeltje staat een Moppe ladenkastje van Ikea. Niet meer in het huidge assortiment maar op marktplaats nog volop verkrijgbaar. En 2e hands maakt niet uit want hij moet toch geverfd worden in een leuke pastelkleur met daarop een paar mooie vormen.

Posters zoals op deze foto zijn o.a. verkrijgbaar bij PSikhouvanjou, Ippys en Hippekinderkamerenz. De koffertjes zijn verkrijgbaar bij Hippekinderspullen of Verwende Apen.

Wil je net als op de foto ook zo’n grappig effect aan je tafelpoten aanbrengen wikkel dan je poten om met plakband en verf het deel wat overblijft. Op Designsponge zie je er goed hoe ze dit effect gekregen hebben. Of maak het jezelf makkelijk en maak het partoon met maskingtape.

Alles bij elkaar gecombineerd vormt een rustige kinderkamer zonder dat je veel gebruik maakt van “saai” wit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *