Opgeruimd starten in 2017

Opgeruimd starten in 2017

Allereerst iedereen een gelukkig 2017. Ik hoop dat jullie een mooie jaarwisseling hebben gehad. Ik heb een hele leuke jaarwisseling gehad. Heerlijk met een vriendin en de kinderen en daarna gezellig bij mij in de straat.

Gisteren stond voor mij in het teken van opruimen. Eerst uitgeslapen want het was redelijk laat geworden en daarna ben ik begonnen met het opruimen van de kerstspullen. Het huis was redelijk ontploft van de dag daarvoor dus dat moest eerst opgeruimd worden. Toen de huiskamer weer opgeruimd was zijn we begonnen met het opruimen van de boom. Waarom gaat dit altijd sneller dan opbouwen? Binnen mum van tijd zat alles in dozen en kon ik weer genieten van een rustige woonkamer. Nu onze woning verkocht is kon ik hem ook weer net iets meer aankleden dan voorheen. Vanwege de verkoop en de bezichtigingen had ik redelijk wat woonaccessoires weggedaan maar deze heb ik nu weer teruggeplaatst. Niet alles want een groot deel zit in dozen.

Opgeruimd gevoel

Heerlijk als je dan op je bank zit en alles om je heen is opgeruimd. Want een opgeruimd huis betekend ook een opgeruimd hoofd. Daarom is mijn goede voornemen om dit jaar het huis opgeruimd en netjes te houden. Zeker nu ik deze maand naar mijn nieuwe woning ga vind ik dit een goed voornemen.

Marie Kondo

Ik ben begonnen in het boek van Marie Kondo. Eigenlijk om daarin tips te vinden die ik met jullie kan delen. Ik dacht dat ik eigenlijk wel heel goed zit hoe je moest opruimen maar dat ik het gewoon steeds uit de hand liet lopen door luiigheid of laksheid. Maar nu ik begonnen ben met het lezen van het boek zie ik dat het aan hele andere dingen ligt. Een van de dingen die Marie Kondo steeds benadrukt is het hebben van een vaste plek voor dingen. Dat is de start van een opgeruimd leven. Want als alles een eigen plek heeft en je legt alles na gebruik gelijk weer terug op die plek is er geen rommel.

Ik ben pas aan het begin van het boek maar zie nu al dat ik anders moet gaan opruimen. Eerst wegdoen, dat is makkelijk met de aankomende verhuizing en dan alles een eigen plek geven.

Wil je ook een opgeruimd huis maar weet je niet waar te beginnen? Ik raad je het boek van Marie Kondo aan. En je kan ook meedoen aan deze challenge: in 31 dagen een opgeruimd huis.

De komende maand zal ik tips delen voor een opgeruimd huis zodat we met zijn allen het jaar goed beginnen. Jullie tips zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *