Opbergen of etaleren?

De vakantie periode is de ideale tijd om je huis eens flink onder handen te nemen. Eindelijk tijd om dat kastje eens uit te spitten en oplossingen te bedenken voor rondslingerende schoenen, speelgoed, pennen en accessoires. Want opgeruimd staat netjes. Maar dan wel op een mooie manier natuurlijk! Gelukkig zijn er voor interieur- en design liefhebbers genoeg oplossingen om al je spullen netjes en op een mooie manier op te bergen.

En toch hoef je niet al je bezittingen te verstoppen. Er zijn steeds meer design opbergmeubelen die juist gemaakt zijn om je spullen te etaleren en mooi weg te leggen. In deze post een aantal voorbeelden van mooie en functionele design opbergsystemen voor iedere ruimte in huis!

opbergen

Opgeruimd staat netjes
De kleine rommeltjes slingeren het meeste rond. Pennen, scharen, notities, plakbandrolletjes, speldjes en telefoon oortjes en laders. Toch zijn het dingen die je onbewust vaak nodig hebt en je makkelijk terug wilt vinden. De Uten Silo van Vitra is hiervoor ideaal. Functioneel en ontzettend tof boven je bureau, in de hal of in de keuken. Ook voor op tafel of op je bureau zijn er leuke design accessoires waar je deze prullaria op kan leggen. Zoals bijvoorbeeld de gave Kaleido’s van Hay! Veel keuze in kleur en grootte, waardoor je kunt blijven schuiven met deze handige opberg bakjes.

wandplanken

wandkastjes

Van het kastje naar de muur
Wel eens aan wand elementen gedacht? Veel design merken hebben toffe design wandplanken of wandkastjes in hun collectie die functioneel en mooi zijn. Zoals bijvoorbeeld de Corniches van Vitra, het Shelf ophangsysteem en Wonder Mirror spiegel met vakkenkastje van Ferm Living en het Pinorama bord van Hay. Maar favoriet zijn toch echt wel de Stacked elementen van Muuto. Dit is een kastensysteem waarbij je zelf door middel van vakken je eigen kast kunt samen stellen, zoals te zien op de foto hierboven. Zo kun je je mooiste bezittingen en souvenirs uitstallen of er een gave boekenkast van maken. Toch liever een wandelement? De Stacked Mini’s kun je met een heel eenvoudig systeem ophangen!

wandmeubel

vakkenkast

Modulair
Nu we het toch over modulaire systemen hebben, kan Pastoe niet onbenoemd blijven. Met de Vision en Boxes collectie, stel je je eigen dressoir of wandsysteem samen met ontzettend veel mogelijkheden qua functies. Omdat de keuze voor sommigen misschien iets te groot is, heeft Pastoe dit jaar de Joost collectie geïntroduceerd. Hier zijn 4 modellen vast voor je samengesteld voor een fijne en aantrekkelijke prijs! Een ander nieuw opbergsysteem voor designlovers is het New Order systeem van Hay. Een super flexibel kastensysteem met een open en ruim kastensysteem die je naar wens kunt aanvullen met lades, legplanken, zij- en achterpanelen en schuifdeurtjes.

haken muur

Opgeruimd slaapt netjes
Je hoort en leest het vaker, maar toch is het echt zo. Je slaapt rustiger en beter in een opgeruimde kamer, zonder te veel prikkels. Hang bijvoorbeeld jasjes en sjaals op aan een Dots kledinghaak van Muuto of door een Gym Hook van Hay! En zet een Componibili naast je bed, dat dient als nachtkastje waar je genoeg opberg ruimte hebt voor leesboeken, nachtcrèmes en een leeslamp.

Benieuwd naar nog meer soorten design opbergmeubels? Neem dan zeker bij MisterDesign een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *