Ook geen zin meer in slecht leeslicht?

Wanneer je een boek wilt lezen en je hebt daarbij een slechte verlichting dan is dat niet alleen slecht voor je ogen maar voor je algehele gestel. Door de inspanning die je moet verrichten, als je een goed boek wilt lezen bij een slechte verlichting, zal je snel vermoeid raken. Dat kan niet de bedoeling zijn bij het lezen van een boek. Zorg er daarom voor dat je een goede leeslamp hebt.

De leeslamp
Een goede leeslamp moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de eerste plaats zal hij je op de plaats, waar je zit, voldoende direct licht moeten verschaffen. Vervolgens zal hij verplaatsbaar moeten zijn zodat je zeker weet dat je voldoende direct zal hebben. Ook moet hij dimbaar zijn om ervoor te zorgen dat het licht de juiste sterkte heeft. Het licht moet namelijk ook niet verblindend werken. Het moet rust geven aan je ogen tijdens het lezen. Je zal zeker niet moe mogen worden tijdens het lezen van een boek. Het moet een ontspannende bezigheid zijn en niet een inspannende.
leeslicht

De verlichting
Er werden altijd gloeilampen gebruikt voor de verlichting. Dat is niet meer mogelijk. De gloeilamp is uit de handel genomen door de Europese Unie in 2012. Dat heeft men gedaan omdat een gloeilamp te veel energie verbruikt. Dat is slecht voor het milieu. Er zijn nog wel gloeilampen te verkrijgen maar dat is alleen omdat de oude voorraad nog opgewerkt kan worden. Wanneer die eenmaal op zijn is het gedaan met de gloeilamp.

We gebruiken voor de verlichting halogeen- of ledverlichting. Het is vooral de ledverlichting die de laatste jaren enorm aan terrein aan het winnen is. Deze manier van verlichting kent alleen maar voordelen. In het begin waren de ledlampen niet handig in het gebruik. Ze gaven een heel fel licht en waren niet dimbaar. Men heeft dat probleem weten op te lossen. Ook kon men maar een soort kleur licht krijgen. Ook dat is opgelost. Men kan nu zeer veel verschillende soorten verlichting aanschaffen bij een ledverlichting. Denk maar aan de reclameverlichting die alle kleuren van de regenboog kan hebben. Een groot voordeel van een ledlamp ten opzichte van een gloeilamp zijn het aantal branduren. Een gloeilamp zal ongeveer 1000 branduren hebben terwijl een ledlamp ongeveer 50.000 branduren heeft. Hij is wel iets duurder in aanschaf maar dat is door zijn voordelen snel terugverdient.

Leeslampen
Je hebt verschillende soorten leeslampen. Je kan een leeslamp aan de wand nemen maar het handigste is toch nog wel een staande lamp waarvan je het leesgedeelte kan draaien zodat je een goed leesvalk hebt. https://www.directlampen.nl/lampen/leeslamp heeft een uitgebreid assortiment aan leeslampen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *