Ontwerp je eigen fotobehang

Ben jij al tijden op zoek naar iets bijzonders voor je interieur maar kan je het niet vinden? Ga dan zelf aan de slag en ontwerp je eigen behang.

Tegenwoordig is het erg makkelijk om je eigen behang te laten afdrukken. Je bent daarmee niet meer afhankelijk van de bestaande collecties maar kan helemaal los met je eigen creativiteit.

In deze blog zal ik je een paar voorbeelden geven:

Slaapkamerinspiratie

In de slaapkamer is het erg leuk om een fotobehang wand achter je bed te maken. Je kan er dan voor kiezen om de overige muren te verven of te behangen in een neutrale kleur/motief.

Met dit behang waan je je in New York:

Combineer dit behang met grijs muren. Wil je de kamer niet te veel zwart/wit laten worden kies dan voor houten meubelen. Of gebruik als tegenkleur de kleuren rood of blauw. Kleuren die ook in de Amerikaanse vlag zitten dus prima bij dit thema passen.

Het leuke is dan om te kiezen voor een rode of blauwe stoel. Of plaats een groot kleed op de vloer. Natuurlijk kan je het ook subtieler doen door te werken met rode of blauwe accessoires.

 

 

Of wat dacht je van een industriële look:

Met dit behang waan je je in een echte loft. Meubels en accessoires van metaal doen het erg goed bij deze stijl.

Hang een paar grote fabriekslampen op om de de sfeer nog meer te benadrukken.

Als kledingkast zou ik gaan voor een echt stoere lockerkast. En natuurlijk kan steigerhout niet ontbreken in deze slaapkamer. Ik zou een paar mooie planken ophangen van steigerhout en daar stoere accessoires op neerzetten.

Het beddengoed en de gordijnen zou ik rustig houden. Een overtrek in grijs of zwart tinten met weinig tierlantijnen.

 

 

Kinderkamerinspiratie

En niet alleen voor de ouderslaapkamer ook voor de kinderkamer is het erg leuk om je eigen fotobehang te ontwerpen. Ik wilde altijd een kinderkamer die uniek was. Niet een standaard prenatal kinderkamer. Met je eigen behang maak je natuurlijk een kamer zoals niemand anders.

fotobehang kinderkamer 

Wil je echt iets unieks maak dan behang van bijvoorbeeld je eigen babyfoto of een foto uit je eigen kindertijd.

Keukeninspiratie

De meeste keukens zijn een beetje saai. Een standaard keuken blok in een neutrale kleur en saaie wanden. Met een leuke prent aan de muur vrolijk je je keuken helemaal op. Hang een mooie prent achter je fornuis en plaats er een spatscherm voor. Of behang een wandje met een echte keukenprent.

Het is ook een leuk idee om je favoriete recept te laten afdrukken. En misschien heb je wel een recept van je oma in de keukenlade liggen. Maak er een foto van en gebruik deze als basis van je fotobehang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *