jaime hayon

Ontdek de nieuwe Objects van Jaime Hayon; Scandinavische esthethiek en zuiderlijke passie

De nieuwe Objects van Republic of Fritz Hansen™ voegen een artistiek element toe aan je interieur en geven extra gezelligheid aan je favoriete relax-plek. Designer Jaime Hayon ontwierp nieuwe Objects die een originele, speelse sfeer in de leefruimte brengen.

EEN COMBINATIE VAN SCANDINAVISCHE ESTHETIEK EN ZUIDERLIJKE PASSIE

Als aanvulling van Lune™ creëerde Jaime Hayon ook een aantal nieuwe Objects – een kussen, twee dekens en een dienblad – die samen met de sofa gelanceerd zullen worden. De Objects typeren en illustreren Hayon als kunstenaar en beeldhouwer. Het kussen en de dekens met enkele van de bekende motieven van Hayon toveren ongetwijfeld een glimlach op ieders gezicht. En precies dat is de bedoeling van het werk van Hayon.

KUNST OP DE SOFA

Het kussen is gemaakt van in de vezel geverfd katoen dat het jacquardmotief tot zijn recht laat komen. Het refereert aan Hayons keramieken en zijn unieke, bedachtzame artistieke stijl. Het opgewekte design geeft elke sofa een gezonde dosis “goed gevoel”.

De beide plaids zijn warm en gezellig. Het zijn kleine kunstwerkjes met een typisch met de hand getekend Hayon-motief. Het jacquardpatroon is uitgevoerd in twee kleuren op de voor- en achterkant. De beige plaid heeft een dunne gouddraad die de plaid een subtiele glans geeft.

Het expressieve maar functionele dienblad wordt ongetwijfeld de beste vriend van de sofa. De hoge greep is handig om het dienblad te dragen maar is tegelijk een extra sculpturaal element.

SPEELS DESIGN

Wanneer je hem vraagt wat goed design is, antwoordt Jaime Hayon: “Goed design is in de eerste plaats design dat blijft voortduren. Maar het moet ook iets te zeggen hebben; het moet de kwaliteit van het leven verbeteren en het moet betekenis hebben – en niet enkel vanuit functioneel standpunt. Het gaat ook over gevoelens: ik heb graag dat er een provocerend kantje aan zit en dat het onze manier van leven uitdaagt. Goed design is in staat om emoties op te roepen en je een goed gevoel te geven. Om geluk te creëren.” Hayons Spaanse roots en gevoel voor humor blijken uit alles wat hij ontwerpt. Zijn speelse dromen zijn dan ook duidelijk zichtbaar in zijn nieuwe Objects.

De bovenstaande nieuwe Objects en modulaire bank Lune™ zijn vanaf mei 2017 te zien in de Fritz Hansen Concept Store en in geselecteerde winkels wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *