Onmisbaar voor een gezellig interieur…..Schemerlampen!

Ken je dat? Wil je een gezellige sfeer maken in huis is het licht te fel. Daarom is het verstandig om naast de algemene verlichting ook schemerlampen te plaatsen. Naast de gezelligheid die ze geven staan ze ook nog eens decoratief in je huis. Er zijn veel soorten schemerlampen te koop dus voor iedereen wel wat wils. Bekijk het assortiment eens op Directlampen.nl!

Waar kan je een schemerlamp aan herkennen?
Schemerlampen zijn vaak uitgerust met een kap van stof of glas. Doordat het licht door de kap heen schijnt wordt het licht vanzelf gezellig. Hoe donkerder de kap hoe minder licht er door de kap heen komt. Tip: laat je niet verrassen en kijk ook even hoe de kap doorschijnt voordat je hem koopt.
Sfeervolle vloerlampen
Vloerlampen worden veel gebruikt als schemerlampen. Plaats ze naast een bank of zet ze in een donkere hoek om het gezellig te maken. Naast de wat klassiekere modellen zijn er tegenwoordig ook hele hippe schemerlampen te koop. Ze passen prima bij een moderne of Scandinavische inrichting. Leuk met een strakke houten voet of aparte stalen driepootvoet.

schemerlampen


Andere soorten schemerlampen
Een schemerlamp kan net zo goed een tafellamp of wandlamp zijn. Een gezellige schemerlamp op de vensterbank is eigenlijk onmisbaar voor elk interieur. Waar kan je ze nog meer neerzetten? Denk dan aan een bijzettafeltje, dressoir of bureautje. Heb je geen plek om een tafellamp te plaatsen misschien is een schemerwandlamp dan iets voor je. Schemerwandlampen worden ook veel gebruikt voor in een slaapkamer of gang omdat ze niet snel in de weg staan.

Gedimd licht graag!
De meest ideale schemerlamp is uitgerust met een dimmer. Zo kan je de sterkte van het licht precies aanpassen aan de juiste sfeer. Veel schemerlampen zijn standaard uitgevoerd met een dimmer. Zorg voor een mooie gelijke lichtverdeling hierdoor creëer je rust in je interieur. Let hierbij op dat de kleur en de sterkte van het licht niet teveel verschilt van elkaar.

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden om met schemerlampen een gezellige sfeerverlichting in je huis te creëren. Je zult versteld staan van wat schemerlampen kunnen doen in je interieur. Kruip eens achter je computer zo krijg je een goed beeld van wat er zoal te verkrijgen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *