Onderhoudsvrije openslaande garagedeuren, de voordelen voor u op een rij

Over openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn een perfect alternatief voor de traditionele kanteldeur of oude garagedeur. Ze zijn met name ideaal wanneer u de garage veel betreed met een fiets, motor of scooter in de hand. Ook wanneer u de garage als ‘achterom’ van uw huis gebruikt is een openslaande garagedeur ontzettend handig. U opent namelijk eenvoudig één van de twee deurpanelen, die u als loopdeur gebruikt. Het openen van beide deuren is alleen noodzakelijk wanneer u de gehele breedte van de opening wilt benutten.

Onderhoudsvrije openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren komen in veel verschillende soorten en maten. Zo heeft u ook de vrije keuze in materiaalsoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten, aluminium, stalen of kunststof openslaande garagedeuren. De drie laatst genoemde zijn ook wel ‘onderhoudsvrije openslaande garagedeuren’. Deze garagedeur soort biedt u diverse voordelen die we hieronder verder toelichten.

Voordelen van onderhoudsvrije openslaande garagedeuren

Geen omkijken naar onderhoud

Met een onderhoudsvrije openslaande garagedeur geniet u, zoals de naam al aangeeft, jaren van een garagedeur vrij van onderhoud. U hoeft niets opnieuw te verven of te lakken. Wanneer de garagedeur vies is gaat u er een keer met een vochtige doek overheen, en uw garagedeur ziet er weer uit als nieuw!

Perfecte isolatie

De meeste onderhoudsvrije openslaande garagedeuren worden aan de binnenzijde opgevuld met isolatiemateriaal. Daarnaast kunnen openslaande garagedeuren worden gemonteerd in een thermisch onderbroken kozijn. Op deze manier blijft in de winter de koude lucht buiten, en de warmte lucht binnen. In de zomer profiteert u juist van een koele garage, terwijl het buiten tropisch warm kan zijn.

Gemakkelijk te openen

Openslaande garagedeuren zijn ontzettend gemakkelijk in gebruik, ook kinderen kunnen de garagedeur zelfstandig openen en sluiten. Vergelijk dit met een oude kanteldeur die vaak in zijn geheel naar boven geopend moet worden. Kinderen kunnen er niet bij, en uzelf moet boven uw gewicht tillen.

Brede doorgang

Bij openslaande garagedeuren wordt één van de deuren vaak gebruikt als loopdeur. Indien gewenst kunnen deze asymmetrisch uitgevoerd worden waardoor u zelf de breedte van deze loopdeur bepaalt. U opent alleen beide deurpanelen wanneer u de volledige breedte van de garagedeuropening wilt gebruiken. Erg handig wanneer u fietsen, scooters of motoren in uw garage stalt. Hetzelfde geldt voor een brede kinderwagen.

Extreem veilige garagedeuren

Afhankelijk van de aanbieder of het soort openslaande garagedeur dat u kiest heeft u vaak de keuze uit diverse sloten, met of zonder veiligheidskeurmerk. Daarnaast kunnen openslaande garagedeuren uitgevoerd worden met één, drie- of vijfpuntssluitingen. Op deze manier kunt u met een gerust gevoel van huis, zonder u zorgen te moeten maken over inbraak.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de diverse mogelijkheden met betrekking tot onderhoudsvrije openslaande garagedeuren? Bekijk dan de website openslaandegaragedeuren.com. Met jarenlange ervaring voorzien zij u graag van antwoorden op uw vragen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *