OKERGOUD DÉ KLEUR VAN 2016

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa, onthult de kleurtrends voor 2016 met het wereldwijde trendboek ColourFutures.

ColourFutures, het resultaat van het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar kleurtrends van de grootste fabrikant van verven en coatings, AkzoNobel, heeft ‘Okergoud’ aangewezen als dé wereldwijde kleur van 2016. Goud en goudtinten zijn alom vertegenwoordigd binnen de designwereld. Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. ‘Okergoud’ is precies het juiste geel dat de invloed van goud op deze kleurtrends het best vertegenwoordigt. Een goudachtig okergeel; een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten. ‘Okergoud’ is in Nederland te verkrijgen via het merk Flexa.

Looking both ways
Okergoud belichaamt alle grote trends voor 2016. Net als bij de dertien eerdere edities van het trendboek ColourFutures, is de kleur van het jaar geïnspireerd door een groter idee. Voor 2016 is dat: ‘Looking both ways’. “We staan op het kruispunt van twee tijdperken. Een interessant punt, vanwaar je twee kanten op een mooi uitzicht hebt: het belang van tradities aan de ene kant en de zin van moderne innovaties aan de andere. Nooit eerder was het zo belangrijk om verschillende visies en benaderingen een plek te gunnen.”, aldus Heleen van Gent, Manager van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Dualiteit, wat ook terug te vinden is in de kleur ‘Okergoud’, is dan ook het onderliggende thema voor de trends van 2016. De tegenstellingen spelen een rol in alle onderliggende trends: ‘Heritage & Futures’, ‘Dark & Light’, ‘The Grid & Letting Go’ en ‘Words & Pictures’.

flexa okergoud

De veertiende editie
AkzoNobel’s ColourFutures onderzoek wordt uitgevoerd door het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Zij nodigt jaarlijks een team van internationaal vooraanstaande en onafhankelijke designers en kleurexperts uit om opkomende wereldwijde trends te bespreken. Na diepgaand onderzoek in het lab en in het veld bepalen de experts gezamenlijk wat de trends en thema’s van het jaar moeten worden, en in welke tinten dit vertaald wordt. Van het onderzoek wordt een trendboek gemaakt vol ideeën, thema’s en kleurinspiratie als inspiratiebron voor architecten, designers en interieurprofessionals.

Dit is de veertiende editie van AkzoNobel’s ColourFutures. De eerste ColourFutures riep een koele blauwtint genaamd ‘Aqua Blue’ uit tot kleur van het jaar, gevolgd door hoogtepunten als ‘Fresh Orange’ (2005), ‘Yellow Green’ (2006), ‘Movie Star’ (2007), ‘Sunny Yellow’ (2008), ‘Green’ (2009), ‘Blue’ (2010), ‘Citrus Yellow’ (2011), ‘Blushing Red’ (2012), ‘Indigo’ (2013), ‘Teal’ (2014), ‘ Koper Oranje’ (2015).

kleur 2016 okergoud

Human Cities
AkzoNobels Human Cities-initiatief steunt op zes belangrijke fundamenten – kleur, erfgoed, vervoer, onderwijs, sport & vrije tijd en duurzaamheid – en heeft als doel antwoord te bieden op de uitdagingen en kansen van steden in de 21ste eeuw. ColourFutures is een mooi voorbeeld van een van de projecten van het Human Cities-initiatief waarbij de expertise op het gebied van kleur wordt toegepast in zowel het interieur als exterieur in steden.

Flexa
Vanaf 1 oktober 2015 is de kleur Okergoud in Nederland te verkrijgen onder het merk Flexa. De kleur van het jaar en de overige ColourFutures kleuren kunnen op een Flexa mengmachine in een verfwinkel in elke gewenste kleur en Flexa product gemengd worden. De kleur Okergoud is als grote kleurechte Flexa kleurstaal online te koop. Het Flexa ColourFutures 2016 trendboek is ook vanaf 1 oktober voor € 19,95 te koop op www.flexa.nl.

Prijzen
Flexa Creations Muurverf Extra Mat: v.a. € 23,95 (1 liter)
Flexa Creations Lak (hoog-, zijdeglans en mat): v.a. € 39,95 (1 liter)
Flexa ColourFutures 2016 kleurentrendsboek: € 19,95 (online via Flexa.nl)
Flexa Kleurstaal Okergoud (A5 formaat): € 0,70 (online via Flexa.nl)

okergoud Flexa

Over Flexa
Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel, de wereldwijde marktleider op het gebied van coatings. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Zij vindt het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze. Initiatieven als kleuradvies, de Flexa Visualizer app, een breed scala aan kleurmateriaal en de Flexa Kleurstalenservice via internet zijn hier het bewijs van. Verder onderstreept Flexa het belang van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf. In campagnes onder de vlag van Let’s Colour brengt zij kleur in de Nederlandse samenleving. Volg Flexa op Facebook.com/FlexaNL of Twitter.com/FlexaNL. – www.flexa.nl

Over AkzoNobel
AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijke producent van specialistische chemicaliën. Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 47.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.

Okergoud kleur 2016 okergoud kleurtrend

About Author

You May Also Like

1 comment

Sil says:

Hoi
Welke kleur is gebruikt op de muur met de spiegeltjes? Achter de koffietafel?
Wil die kleur graag op onze keukenwand ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *