Nieuwe verlichting nodig?


Er is volop keuze

Ben je aan het verbouwen, en moet je na gaan denken over nieuwe verlichting? Of ben je je oude lampen simpelweg zat, of zijn zij kapot, en ben je op zoek naar iets nieuws? Er is tegenwoordig ontzettend veel keus, en zelfs oude bekenden uit het verleden zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Kies je voor los of vast?

De eerste keuze die je moet maken in je zoektocht naar nieuwe verlichting, is een hele bepalende. Want ga je voor losse lampen, die je neer kunt zetten of op kunt hangen, of kies je voor lampen die je in je interieur inbouwt?

Allebei hebben zij zo hun voordelen, maar zeker ook hun nadelen. Welke oplossing het best bij jou past hangt helemaal af van de situatie. Weet je van jezelf dat je regelmatig veranderingen aan wil brengen in je interieur? Kies je eerst voor klassiek, en een paar jaar later weer voor landelijk, of andersom? Dan is het handig om ook qua verlichting flexibel te blijven en voor losse lampen te kiezen. Losse lampen kun je makkelijker veranderen dan vaste; je kunt ze eens op een andere plek neerzetten of ophangen. Ook kun je lampen op deze manier onderdeel laten zijn van je interieur: kies je voor een klassieke inrichting, dan is het leuk om hier een lamp bij te zoeken in dezelfde sfeer.

Er kunnen echter ook goede redenen zijn om te kiezen voor inbouwverlichting, of een combinatie hiervan met losse lampen. Ten eerste kan ruimtegebrek een goede reden zijn om te kiezen voor inbouwspots. Deze nemen geen ruimte in binnen je interieur, en dat is als je toch al weinig ruimte hebt wel zo handig. Ook in ruimtes als een gang of badkamer kan het slim zijn om te kiezen voor inbouwlampen, omdat in deze ruimtes een losse lamp niet altijd handig of mooi is.

Inbouwspots: terug van nooit weggeweest

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is led-823383_1920.jpg

Inbouwspots, zijn dat niet die dingen die je in de jaren ’80 standaard in verlaagde plafonds met goedkope plastic schrootjes terugzag? Klopt. Maar die tijd is, gelukkig maar misschien, voorbij. De inbouwspots zijn echter gebleven, en tegenwoordig praktischer dan ooit.Paragraaf

Zat je eerst nog vast aan een transformator, omdat de spotjes niet direct op het lichtnet konden worden aangesloten, is dit door te kiezen voor GU10 LED spots ook niet meer nodig. Deze speciale spotjes kunnen de 230 Volt die op ons lichtnet staat wel prima aan, en hoeven dus niet via een transformator te worden aangesloten. Wel zo makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *