Nieuwe schutting, nieuwe tuin

Toen wij drie jaar geleden onze nieuwe woning betrokken was het eigenlijk al duidelijk. De schutting in de tuin moest worden vervangen. Maar zoals dat gaat, kan je niet alles tegelijk en moest de tuin en dus ook de schutting even wachten, tot vorig jaar.

Na de nodige interne verbouwingen, was het dan eindelijk de beurt aan de tuin en het vervangen van de schutting. Onze achtertuin was, toen we het huis kochten, al een tijdje niet meer goed onderhouden. Dat was vooral te zien aan de wildgroei van een aantal planten. Met name de vlinderstruik had van zijn vrijheid genoten en bereikte met gemak de 4 meter aan hoogte. Natuurlijk hadden we het een klein beetje leefbaar gemaakt, maar eigenlijk hadden we de afgelopen twee jaar in een kleine wildernis geleefd.  

De bestaande schutting leek, zo op het eerste oog, nog in een redelijke staat. Helaas maakte de bekende lente -en najaarsstormen ons duidelijk dat dit niet het geval was. De schuttingen dreigden bij elke rukwind steeds meer te bezwijken en meer en meer werd duidelijk dat de schutting nog harder aan vervanging toe was dan gedacht.

Tijd voor een planning

Dus besloten we ons te verdiepen in een nieuw tuinontwerp met nieuwe schutting. De terrastegels en de gewenste beplanting bleken vrij snel gevonden. Daarnaast bedachten we ons, nu we toch bezig waren, dat we de open carport die achter de tuin ligt ook het liefst bij de tuin wilde betrekken, met een afsluitbare poort. Op deze manier konden de fietsen droog en veilig afgesloten staan. Maar wat voor een schutting zou mooi en praktisch staan bij onze ideeën? Een bezoek aan de plaatselijke bouwmarkt was geen succes. Het minimale aanbod aan schermen en deuren liet ons de moed een beetje zakken. Op internet bleek het aanbod een stuk ruimer en kozen we voor een schutting van Red Class Wood. Daarnaast bestond 1 paneel uit maar liefst 21 planken, wat ons heel veel privacy zou geven. Door de overlap van de planken kan je van buitenaf nooit de tuin in kijken.

Eenvoudig een schutting plaatsen

‘Doe het maar niet zelf’

Toen het op het uitvoeren van de plannen aankwam, kwamen we al snel tot de conclusie dat het plaatsen van de schutting en het leggen van de tegels voor ons geen doe-het-zelf klus zou worden. Hoe eenvoudig sommige filmpjes op internet het deed lijken, kozen wij voor de meest makkelijke manier van een schutting plaatsen:

Wil je eenvoudig een schutting plaatsen? Dan laat je het doen!

Een van de meest voorkomende items die beschadigen bij een storm is toch echt de schutting. Helaas zien we een toename van het aantal stormen in Nederland dus ga zeker niet zelf aan de slag als je er geen vertrouwen in hebt. Bedenk bijvoorbeeld dat de tussenbalken echt goed in de grond moeten staan. Het is zonde om nu zelf aan de slag te gaan want dan heb je grote kans dat goedkoop duurkoop wordt.

We hebben de klus uitbesteed aan mensen die er verstand van hebben. Het resultaat? Voor de komende 25 jaar zitten we er beschut bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *