Nieuw: startpakket voor eigen pluktuin

De mooiste zomerboeketten haal je… uit je eigen tuin. Marlies en Linda van kwekerij FAM Flower Farm uit Lisse presenteren vijf bijzondere zadenpakketten waarmee je een ware bloemenzee creëert. In de zomer kun je er heerlijk van plukken en de mooiste veldboeketten samenstellen. Voor jezelf of om cadeau te geven.

Mooiste combinaties
FAM Flower Farm heeft vijf zadenpakketten samengesteld met elk een mix van vijf verschillende zomerbloeiers. De kleurstelling van ‘Purple Heaven’ is paars-wit, ‘Rosy Dream’ bevat roze-groene bloemen, ‘Wings of Love’ wit-roze, ‘Sunset Orange’ oranje-groen en ‘Angels from the Sky’ crème-abrikooskleurig. Door de variatie in kleurschakeringen, bloemvorm en -grootte kun je er fraaie veldboeketten mee samenstellen. Het gaat bijvoorbeeld om Papaver, Scabiosa, Phlox, Zinnia en Delphinium. De zomerbloeiers combineren perfect met dahlia’s. FAM Flower Farm doet per pakket suggesties voor oogstrelende combinaties. De zaden zijn ook los (per soort) verkrijgbaar. Er is keuze uit 34 verschillende eenjarige zomerbloeiers. Voor alle bloemzaden geldt dat ze onbehandeld en ongecoat zijn. Hiermee kun je dus op biologische wijze bloemen in eigen tuin kweken. Behalve genieten van een bloemenpracht is de pluktuin ook een walhalla voor vlinders, bijen en andere bestuivers.

Spectaculaire dahlia’s
De zadenpakketten kunnen fraai gecombineerd worden met de exclusieve dahlia’s van FAM Flower Farm. Op www.famflowerfarm.nl staan maar liefst 130 soorten die elk met grote zorg, liefde en aandacht geteeld worden. De bijzondere dahliasoorten zijn ronduit spectaculair te noemen met unieke kleuren en bloemvormen. Zo zijn er kleine ‘pompons’ en ‘dinnerplates’ met een diameter van wel 27 cm.

Gemakkelijk
De zadenpakketten en de dahlia’s zijn voorzien van heldere plantinstructies die succes garanderen. Belangrijk is dat je pas begint met zaaien en planten van de dahliaknollen als de kans op (nacht)vorst is geweken. Dat is in Nederland meestal vanaf half mei. De eerste bloemen verschijnen vanaf juli en de bloei duurt tot diep in het najaar. Op www.famflowerfarm.nl verschijnt regelmatig een blog met allerhande tips voor de pluktuin.

Plukken is het begin
Wie bang is dat het plukken van bloemen een kale tuin tot gevolg heeft, kan gerust zijn. Sterker nog: het knippen van bloemen stimuleert de planten juist om hun energie te stoppen in het aanmaken van nieuwe bloemen. Dat geldt voor alle dahlia’s en ook voor de meeste eenjarige zomerbloeiers.

Tip: Je kunt de snijbloemen uit eigen pluktuin ook drogen. Zo maak je je eigen droogboeket waar je het hele jaar van kunt genieten. Op www.famflowerfarm.nl vind je tips en tricks!

Dahliabeleving
FAM Flower Farm heeft in september een heel grote dahliatuin in bloei met maar liefst 250 soorten. Breng eens een bezoekje en neem een camera mee! Marlies en Linda leiden je graag rond langs de mooiste bloemen. Kijk voor meer informatie en het maken van een reservering op www.famflowerfarm.nl of bekijk de foto’s op Instagram (@FAMflowerfarm).

Verkoopinformatie
De FAM Flower Farm zadenpakketten zijn verkrijgbaar via www.famflowerfarm.nl vanaf € 14,95, losse zadenzakjes vanaf € 1,95 en dahlia’s vanaf € 3,50.

Fotocredit: FAM Flower Farm

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *