Niet vergeten met schoolbordverf

De zomer is voorbij, de avonden worden steeds korter. Ondanks dat de herfst toch nog een paar mooie dagen heeft, gaan we steeds meer naar binnen. Ik word daar stiekem toch wel weer blij van. Hoezeer ik ook geniet van de lange avonden buiten, ik vind het ook weer heerlijk om het binnen weer gezellig te maken met mooi kaarslicht en een warm dekentje op de bank.

Dat de zomer weer voorbij is merk ik ook aan hoe druk we het hebben. Afspraken, etentjes, familiedag, noem het maar op. En dan de dagelijkse dingen niet te vergeten. De planning zit behoorlijk vol, van ons allebei. En probeer dan maar eens te onthouden wat de ander allemaal moet doen, als je het zelf nog niet eens kunt onthouden.

Daar moest iets op verzonnen worden. Koop een agenda! Maar een gezamenlijke agenda werkt niet. Dat gaat een week goed en verdwijnt het ding weer op een stapel en komt er van plannen weinig meer terecht. Een whiteboard was een optie, maar die vind ik een beetje saai en gewoontjes…

Ik wil uiteraard wel iets wat ook bij ons interieur past. Ik heb er niet lang over nagedacht want al snel kwam ik op het idee om schoolbordverf te gebruiken. In eerste instantie dacht ik een schoolbord te maken, maar waarom zou ik niet gewoon de hele muur verven?

Daar kunnen alle afspraken en boodschappen op en misschien zelfs nog wel een mooie tekening of spreuk.

Dat was dus het plan. Op naar de bouwmarkt een kleur uitzoeken. Ik wist dat er een aantal standaard kleuren te verkrijgen zijn. Ik dacht zelf aan grijs. Maar toen ik in de bouwmarkt kwam bleek dat ik uit alle mengkleuren kon kiezen! Super natuurlijk, dat grote aanbod, maar dat maakte de keuze wel even wat moeilijker… Naar huis met wat staaltjes van mooie kleuren om daar een keuze te maken.

blauw tinten

Uiteindelijk is het toch donkergrijs geworden, dat vind ik wel het mooiste staan bij onze keuken.

Dus nog een ritje naar de bouwmarkt voor de juiste kleur en aan de slag.
Zoals ik al aangaf bij het verven van onze tuinmuur ben ik niet goed in verven dus gaat ook deze keer wat dat betreft alle eer naar mijn man!

De verf is makkelijk aan te brengen en snel droog. Ook ruikt hij bijna niet, ook zeker wel een pluspunt!

Toen het opgedroogd was heb ik er meteen een tekening met een spreuk op gezet. Met een knipoog naar de herfst.

Zodat we niet vergeten wat ECHT belangrijk is….

Het resultaat:

schoolbord muur

schoolbordverf

Nog wat foto’s van onze keuken. Het is een houten keuken die op maat gemaakt is. Hij zat al in ons huis en al zou ik hem nieuw niet zelf hebben uitgezocht, hij past bij het huis. En stiekem ben ik er toch wel verliefd op geworden….

Geschreven door Maartje Pelzer

Meer wooninspiratie van Maartje:

Nog meer tips voor het inrichten van je huis:

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *