Natuurlijke decoratie voor je woning

Ben je een echte liefhebber van de natuur? Dan mag natuurlijke decoratie niet ontbreken in jouw interieur. Hieronder hebben we een aantal natuurlijke decoratie ideeën voor je opgesomd.

Dadeltakken

Een landelijk interieur? Dan is de dadeltak onmisbaar! Deze tak hangt vol met paarsgrijze besjes. Dadeltakken bestaan uit jonge vruchttakken van een dadelpalm. Als de dadeltakken worden geplukt zijn ze de besjes nog niet rijp. Wanneer je de besjes langer laat liggen veranderen ze langzaam van een mooie groene kleur naar een grijs/paarse tint. Eenmaal goed ingedroogd veranderen de besjes niet meer van kleur en heb je er jaren plezier van. Dadeltakken zijn goed te combineren met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Neem bijvoorbeeld een oude gekleide pot of een vergrijsde steen. Op deze manier creëer je een prachtige authentieke uitstraling.

Klimop

Heb je geen tijd of zin om regelmatig je planten te verzorgen en water te geven in huis? Maar ben je wel gek op natuurlijke decoratie, dan is kunstmatige klimop een prima optie. De bladeren hebben verschillende kleurvariaties, zo dat de plant er levendig uitziet. Kunstmatige klimop wordt gemaakt van hoog kwaliteitsmateriaal en vergaat daarom niet. Dergelijke decoratie is met name interessant voor plekken in je woning waar geen zonlicht is. Maar ook voor tuinen, omheiningen, hekken en loodsen of als tijdelijke oplossing voor feesten en partijen is het ideale decoratie.

Mosballen

Mosballen worden vaak gebruikt in Aquariums maar kunnen ook prima gebruikt worden voor in een pot, schaal of los op een tafel. Mosballen worden vaak gemaakt van rendier mos of klauwtjesmos. Mosballen zijn perfect om te combineren met andere natuurlijke decoratie zoals houtstengels. Het is aan te raden om mosballen eens per week te sprayen met water. Op deze manier blijft het mos mooi. Voor de liefhebbers, mosballen zijn overigens prima zelf te maken!

Met vriendelijke groeten,
Jan Dijkstra


e. [email protected] | w. https://www.muurstickerstunter.nl

 

Volg ons ook op Facebook, Pinterest, Twitter en Google Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *