Mijn wensenlijst uit de nieuwe Ikea catalogus

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd voor de pre-launch party van de nieuwe Ikea catalogus 2014/2015. In de skylounge van het Hilton in Amsterdam werden we welkom geheten onder het genot van een hapje, een drankje en een fantastisch uitzicht. Ikea had de voorkant van de catalogus nagemaakt in de skylounge. Iedereen was het er over eens dat we allemaal wel een slaapkamer zou willen met dat uitzicht. Lijkt mij heerlijk om te zien hoe de vergezichten boven Amsterdam elke keer veranderen.

Dit jaar heeft Ikea in de gids veel aandacht besteedt aan de slaapkamer en badkamer. Ruimtes waarin we veel tijd in doorbrengen. Tijdens de presentatie liet Ikea ons de leukste filmpjes zien met daarin de items  van dit jaar. Ik hoop dat het filmpje over het delen van de badkamer straks ook echt online komt. In dit filmpje liet Ikea zien dat we de badkamer vaak delen maar dat het ook zo heerlijk is om je even terug te trekken in de badkamer en even tijd voor jezelf te hebben.

Als bedankje kregen we allemaal de catalogus in XL versie mee, niet in een tasje maar in een Gaddis mand met een handdoek en een wekker. Ik had veel bekijks op de terugweg in de trein met mijn mand.

Diezelfde avond ging ik met mijn kinderen een nachtje kamperen. Geen tv dus de perfecte gelegenheid om de catalogus van voor naar achter en weer terug door te bladeren. En ik heb al een wensenlijst opgesteld:

1. Al enige tijd merk ik dat ik het vervelend vind dat er bij onze achterdeur geen spiegel hangt. De badkamer zit daarnaast en ook daar hangt geen spiegel. Meest van de tijd gaan wij door de achterdeur naar buiten dus ik zou het erg fijn vinden om daar een spiegel te hebben zodat je nog even kan kijken hoe je er uit ziet en of je haar wel goed zit. In de catalogus kwam ik de Algot wandrail tegen welke je met allerlei accessoires zoals een spiegel en mandjes kan aanpassen. Dit zal waarschijnlijk mijn 1e aankoop zijn uit de nieuwe catalogus.

ikea algot spiegel2. Het wandplankje van de nieuwe PS collectie vind ik ook erg leuk. De kleuren passen niet bij mijn interieur maar ik zou ze dan oververven. Erg leuk als kapstok in je hal maar ik overweeg om hem te gaan gebruiken in mijn slaapkamer en hem dan te gebruiken voor sjaals en riemen. Het plankje kan ik dan gelijk gebruiken om mijn telefoon ’s nachts op te leggen als hij oplaadt. Bekijk ook eens het leuke PS filmpje van Ikea op Youtube

ikea catalogus 2015

3. Ik heb redelijk veel tijdschriften. Nu liggen ze opgeborgen in een grote archiefkast maar ik zou het leuker en handiger vinden als ze in de buurt van mijn bureau zitten. Deze tijdschriftrekken zijn hier perfect voor. Lijkt mij ook ideaal als je met deadlines werkt. Je kan elk vakje toewijzen aan een dag en zo alles in een vakje bewaren.

ikea tijdschriftenrek

4. De favoriete pagina uit de hele catalogus is deze met het prachtige schagen bureau. Deze is gepimpt met masking tape. Ik vind deze pagina zo leuk omdat er zoveel blauw wordt gebruikt, mijn lievelingskleur. Ook  het PS bankje vind ik erg leuk. Omdat zowel het bankje als het bureau eigenlijk flexibel zijn kan je als je niet gebruikt opklappen en wegzetten. Ideaal dus om in huis te hebben voor (kinder) feestjes.

ikea ps collectie

5. En deze ga ik dit jaar echt kopen. Ik wil de slaapkamer gaan veranderen en zit te denken om de kleuren bruin, koper en ecru te gaan gebruiken. Deze vaasjes wil ik dan op mijn Piet Hein Eek kast zetten. Mooi om zo neer te zetten maar ook leuk om aan te kleden met een tak.

ikea flesjes

 

Nog een item wat dit jaar in de winkels komt is een puzzel waarbij Ikea heeft samen heeft gewerkt met Ravensburg. Zij hebben samen een puzzel gemaakt waarbij kinderen samen met hun ouders moeten puzzelen. De binnenkant is van grote stukken welke door het kind zelf kan maken maar voor de buitenzijde heeft hij/zij hulp nodig. De buitenste rand is namelijk van kleine stukjes welke dus door of samen met de ouders gemaakt moet worden. Een mooie manier om ouders en kind weer samen aan tafel te krijgen.

Alle foto’s heb ik uit de catalogus gemaakt. Ik hoop dat hij bij jou ook snel door de brievenbus komt. Laat je mij dan weten welke item of pagina jij het leukste vind?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *