flexa slaapkamer kleuren

Mijn slaapkamer moodboard inclusief de nieuwste slaapkamer kleuren.

Ik zit te overwegen om aankomende kerstvakantie mijn slaapkamer een metamorfose te gaan geven. En ben druk bezig met het maken van een moodboard.

Op dit moment is mijn slaapkamer een lila. Een prachtige kleur maar ik wil de kamer net iets stoerder. En zoals vele van jullie weten ben ik toch wel heel erg dol op blauw. Vandaar dat ik deze kleur ook wil terug wil laten komen in mijn slaapkamer. Naast dat ik het een erg mooie kleur vind geeft blauw mij ook rust. Perfect dus om dit toe te passen in de slaapkamer.

Kleur:

kleur van het jaar

De kleur op de wanden is natuurlijk de basis. Deze bepaalt voor een groot deel de sfeer. Ik vind het kleurenpallet ‘A Welcome Home’-palet van Flexa erg mooi. Een prachtige combinatie van (koele) blauw tinten met vriendelijke natuurtinten.

Als ik moet kiezen uit slaapkamer kleuren zou ik de kleur Heart wood in licht blauw op alle wanden toepassen. Ik heb een erg groot raam in de slaapkamer dus kan goed met veel kleur werken omdat er heel veel licht binnenkomt.

Dekbedovertrek:

Naast de kleur vind ik in een slaapkamer een dekbedovertrek altijd heel erg sfeer bepalend. Omdat ik al werk met veel kleur op de muren kies ik voor een neutrale overtrek maar wel eentje met een speels effect:

Een neutrale overtrek (deze is van Auping) biedt je de mogelijkheid om met je accessoires elk keer voor een andere kleur te gaan. Zoals je al in het kleuren pallet kon zien is de kleur van Flexa met verschillende tinten te combineren. Als je je overtrek dus neutraal houdt kan je elke keer met accessoires (kussens, lampen, kaarsen, enz.) je kamer een mini metamorfose geven.

Behang:

Niet alleen met een overtrek ook met behang kan je een leuk en speels effect creëren. Ik vind deze Dots van Graham & Brown erg leuk om toe te passen in een slaapkamer. En het bureautje geeft mij ook gelijk inspiratie want in mijn nieuwe slaapkamer moet ook een werkplek komen.

Nu is dit bureau te klein voor mij. Ik heb meer opbergruimte nodig. Het zal wel even passen en meten worden maar ik zou graag dit bureau in mijn slaapkamer willen:

Het hout past ook weer erg goed bij de blauwe kleur. Met het hout voeg ik warmte toe aan mijn slaapkamer.

Als ik alles op het moodboard gecombineerd zie denk ik dat ik wel weet waar ik de komende vakantie druk mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *