Meubels stofferen

Meubels stofferen

Je oude stoel van oma is mooi, maar die bekleding… De nieuwe, kleurige kussens brengen eigenlijk geen verbetering. Wat ga je er aan doen?

De stoel laten staan geeft ergernis. Dan maar weggooien? Dat is eigenlijk geen optie. Naast dat de stoel voor jou een emotionele waarde heeft is hij ook van goede kwaliteit.

Er zit maar een ding op; nieuwe bekleding! Maar hoe?

Stap 1

Bepaal je budget. Een stoel laten stofferen is best kostbaar. Meubelstoffen zijn meestal niet goedkoop en er zit veel werk in het kaal halen, repareren en opnieuw stofferen van een meubelstuk. Bedenk wel dat je dit één keer doet en dat de stoel weer jaren mee kan.

Stap 2

Bepaal de stof voor je stoel. Maak foto’s van de stoel en van je interieur en ga naar een goede stoffenwinkel. Een stof kiezen kan niet zonder het model en het materiaal van de stoel er bij te betrekken.

Stap 3

Zoek een goede meubelstoffeerder. Het is goed om te weten dat er veel kwaliteitsverschil is onder stoffeerders. Iedereen kan een cursus doen en zichzelf stoffeerder noemen. Maar dat levert niet altijd kwaliteit op.

Stap 4

Neem contact op met de meubelstoffeerder om te horen wat het stofferen gaat kosten en hoeveel stof er nodig is. Een goede stoffeerder zal je ook vertellen dat er kosten bij kunnen komen als de stoel van binnen veel reparatie behoeft.

Of…

Je zou een cursus meubelstofferen kunnen volgen en zelf aan de slag gaan.

Bij interieurwinkels weten ze meestal wel een goed en betrouwbaar adres. Loop maar eens bij ons binnen om stoffen te bekijken. Er zit vast iets voor je bij.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *