Meer sfeer in huis met een bio-ethanol haard

Een gezellig knus vuurtje in huis, dat wil toch iedereen? Een houtkachel of openhaard kun je niet in ieder huis plaatsen zonder grote aanpassingen te doen, een bio-ethanol haard echter wel. Wil je graag weten wat de voordelen zijn van bio-ethanol haarden en welke verschillende soorten er zijn? Lees dan snel verder!

De voordelen van een bio-ethanol haard in huis

Bio-ethanol haarden worden niet voor niets steeds populairder. In nieuwbouwhuizen is vaak geen rookkanaal aanwezig en het ombouwen van je huis voor een houtkachel kan hoge kosten met zich meebrengen. Buiten het grote voordeel dat het geld bespaart om te kiezen voor een bio-ethanol haard, zijn er ook nog andere voordelen.

Bio-ethanol is een schone brandstof. Bij de verbranding komen vrijwel geen schadelijk gassen, roet of geuren vrij. De verbranding wordt ook wel vergeleken met dat van een kaars. Voor voldoende frisse lucht wordt wel aangeraden om een raam op een kiertje open te houden.

Daarnaast is bio-ethanol een relatief goedkope brandstof. Je koopt online al flessen vanaf een euro. Met een fles kun je een of enkele avonden genieten van het vuur!

Bio-ethanol haarden zijn eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar je de haard te vullen met bio-ethanol, dit aan te steken met een lange aansteker en een paar minuten te wachten tot de vlammen zich mooi vormen.

Verschillende soorten bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haarden zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, maten en soorten. Voor iedere woonruimte en wens is er een bijpassend model te vinden. Welk model wordt jouw favoriet?

Bio-ethanol tafelhaardjes

Bio-ethanol tafelhaardjes zijn kleine haardjes die je eenvoudig kunt verplaatsen. De tafelhaardjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen, zijn voorzien van veiligheidsglasplaatjes en licht van gewicht. Zo kun je een bio-ethanol tafelhaardje tijdens het dineren op de eettafel plaatsen en bij het borrelen op de salontafel. Bio-ethanol tafelhaardjes zijn al verkrijgbaar vanaf €44,95.

bio-ethanol haard

Bio-ethanol wandhaarden

Breng de slaapkamer in romantische sferen of geniet vele avonden van een knus vuurtje vanaf de bank met een bio-ethanol wandhaard. De wandhaarden kun je eenvoudig ophangen aan de muur.

Bio-ethanol wandhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende designs, welke passen bij de woontrends van dit moment. Zo zijn er strakke, zwarte wandhaarden die perfect aansluiten bij de industriële woontrend.

Staande bio-ethanol sfeerhaarden

Ook in restaurants, een grote welkomsthal of naast de entree kunnen bio-ethanol sfeerhaarden worden geplaatst. Sommige staande bio-ethanol haarden zijn zelfs uitgerust met wielen, waardoor ze eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Maak je eigen bio-ethanol vuurtafel

Nog geen bio-ethanol haard gevonden die bij jouw wensen past of heb jij wel twee rechterhanden? Dan kun je ook zelf een bio-ethanol haard of vuurtafel bouwen. Hiervoor zijn bio-ethanol branders verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en vormen.

Je kunt ervoor kiezen om in een bestaande tafel een gat te maken, waarin je de bio-ethanol brander laat zakken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een tafel, zoals een eettafel, bijzettafel of dressoir, zelf te maken zodat hij perfect aansluit bij de rest van je interieur.

bio-ethanol haard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *