Hoe buitenkamers je tuin gezelliger maken

Is het te warm om direct in de zon te zitten of is het misschien net iets te nat? Buitenkamers zijn misschien wel dé oplossing voor jou! Je kunt altijd in je tuin ontspannen, genieten van de natuur en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte en comfortabel een frisse neus kunt halen.

Wat is een buitenkamer?

De term buitenkamer is een hele brede term. Een buitenkamer is eigenlijk gewoon een verlengstuk van je huis, maar dan in de buitenlucht. Het is een afgesloten ruimte die vaak wordt gebruikt om te ontspannen, te eten of zelfs om te werken. Zoals al gezegd is dit een hele brede term, want als je buitenkamer zegt kan je het hebben over een eenvoudige overkapping tot een volledig uitgeruste serre. Het zal in ieder geval altijd een gezellige plek zijn om samen te komen met familie of om gewoon lekker rustig aan te doen. 

Soorten buitenkamers

Maar wat valt er dan allemaal onder de term buitenkamers? En welke is geschikt voor jou? Er zijn ontzettend veel afdakjes die onder buitenkamers vallen, maar we hebben de vijf populairste voor jou op een rijtje gezet. 

Overkappingen

Een luxe overkapping is een eenvoudige manier om je tuin te beschermen tegen regen en zon. Overkappingen kunnen worden gemaakt van hout en aluminium. Wil je ook bescherming van de wind? Dan kunnen zijwanden voor extra beschutting ook gemaakt worden. 

Tuinkamers

Een tuinkamer is een volledig afgesloten ruimte die lijkt op een kleine serre. Omdat tuinkamers vaak helemaal afgesloten kunnen worden bieden ze goede bescherming tegen alle weersomstandigheden. Sommige tuinkamers kunnen zelfs worden gebruikt als een extra woonruimte, een speelkamer voor kinderen of zelfs als kantoor! Vaak zijn de muren in- en uitschuifbaar waardoor je muren kan openen wanneer je van de natuur wilt genieten.

Verandas

Een veranda is een overkapping die tegen je huis aanstaat. Net als overkappingen heb je de optie om alleen een afdak te nemen, of ook zijwanden. Verandas zijn ideaal voor tuinmeubelen en een ontspannen zithoek. Je hoeft niet eens de tuin in te lopen!

Serres

Een serre wordt gemaakt van glas en is ideaal om planten te laten groeien! Je kan hier echt een gezellige zithoek maken met planten die om je heen groeien. Door het glas kan het soms best warm worden, maar in de winter is een serre echt knus. 

Prieeltjes

Een prieel is wel de schattigste optie voor een buitenkamer. Prieeltjes staan altijd los van andere gebouwen en hebben een open dak. De zijwanden zijn gedeeltelijk open, zo bieden ze lichte beschutting van wind. Het wordt vaak gebruikt als een romantische zithoek in de tuin of voor een buitenfeestje.

Voordelen van buitenkamers

Maar wat maakt buitenkamers nou zo fijn? Er zijn echt ontzettend veel goede redenen om een buitenkamer te overwegen. Naast dat er zoveel opties zijn en je het dus ook echt uniek kan maken hebben wij de beste voordelen voor jou opgesomd!

  • Genieten van het buitenleven in comfort: Met een buitenkamer kun je het hele jaar door van je tuin genieten, ongeacht het weer. Of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt, je kunt altijd buiten zitten en de frisse lucht opsnuiven terwijl je beschermd bent.
  • Extra leefruimte: Een buitenkamer biedt extra ruimte voor verschillende activiteiten, zoals ontspannen, dineren, werken of zelfs entertainen. Of je nu een gezellige zithoek wilt of een eettafel om buiten te dineren met vrienden, een buitenkamer is de oplossing. 
  • Verhoging van de waarde van je huis: Een goed ontworpen en aangelegde buitenkamer kan elke woning een stuk aantrekkelijker maken. Potentiële kopers zullen de extra leefruimte en de mogelijkheid om het hele jaar door van de tuin te genieten, zeker waarderen. 
  • Bevorderen van een gezonde levensstijl: Met een buitenkamer moedig je jezelf en je gezin aan om meer tijd buiten door te brengen en te genieten van de natuur. Een ontspannen buitenruimte kan ook helpen stress te verminderen en meer beweging te bevorderen!
  • Quality time met vrienden en familie: Een buitenkamer biedt de perfecte setting om lekker te genieten met vrienden en familie. Of het nu gaat om een ontspannen barbecue, een gezellige picknick of een avondje onder de sterren, een buitenkamer zorgt voor een gezellige omgeving.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *