design voor kids

MADE.COM IS DE NEW KID ON THE BLOCK MET DESIGN VOOR KIDS

Online designbrand lanceert kersverse en kleurrijke collectie voor kinderen

Geen babyblauw of pastelroze voor de kindermeubels van online designbrand MADE.COM, maar juist rustige tinten als offwhite en opvallende kleuren als helderblauw staan centraal. De nieuwe collecties zijn ontworpen voor kids vanaf zes jaar en sinds vandaag verkrijgbaar via de website. De collectie bestaat onder andere uit bedden, kussens, tafels, bureaus en verschillende vrolijke accessoires. De meubels zijn onderverdeeld in vijf lijnen: Linus, Cara, Pipkin, Iso en Folk.

Ruth Wassermann, manager Design van MADE.COM: “Als moeder weet ik dat het lastig is om stijlvolle en betaalbare meubels voor kinderen te vinden. De keuze beperkt zich vaak tot pastelkleuren, grenen of iets goedkoops wat hooguit één jaar mee gaat. Met deze collectie willen we dit gat overbruggen met mooie ontwerpen van nu. De meubels van de MADE.COM kidscollectie gaan lang mee en geven design liefhebbende ouders net zoveel plezier in het decoreren van de kinderkamers als de rest van het huis.”

LINUS
Linus combineert offwhite en hardhout voor een fris Scandinavisch gevoel. De meubels in deze lijn hebben vele opbergmogelijkheden en zijn makkelijk te monteren. De schone, frisse en moderne Linus lijn is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud.

Linus stapelbed

CARA
De Cara collectie heeft een meer klassieke uitstraling en bestaat uit verschillende bedden, een speelgoed kist, een ladekast, een bureau en een stoel. De lijn heeft speels gedraaide poten in het wit of grijs.

PIPKIN
De fair trade voelbaar handgemaakte kussens en de vrolijke ingelijste digitale print-kunstwerken van de Pipkin lijn transformeren de kamer van ieder kind tot een magisch bos.

kussen vos

ISO
Deze coole tweekleurige collectie is geïnspireerd op het weer, zoals onderstaand kussen in de vorm van een wolk. De ISO collectie is vooral populair bij de jongens.

kussen map

 

FOLK
De Folk collectie bestaat uit vrolijke en kleurrijke kussens, een sprei en een vloerkleed met een bohemien uitstraling. De collectie is gemaakt door katoen-experts in Turkije en gedeeltelijk in India.

Het designteam van MADE.COM kon het niet laten om een paar favorieten van de reguliere meubelcollectie te verkleinen tot kids-grootte. Bijvoorbeeld de Mini Stroller Desk en de Mini Stroller Bench, beide verkrijgbaar in wit en geel.

De Mini Kitsch stoelen zijn verkrijgbaar in vier nieuwe kleurstellingen, te weten: roze, blauw, wit en multi-colour. De stoelen worden verkocht per set van twee of van vier.

made.com kinderen

Over MADE.COM

MADE.COM is opgezet vanuit de visie dat mooi design van hoge kwaliteit niet duur hoeft te zijn. MADE.COM biedt een uniek concept waarbij alle tussenstappen van het productieproces zijn weggehaald: je koopt zo direct bij de designer of fabrikant. Hierdoor wordt er flink bespaard op de productiekosten waardoor iedereen kan genieten van origineel design voor een betaalbare prijs. De MADE.COM meubelcollecties worden gemaakt in samenwerking met jong designtalent, prijswinnende ontwerpers en gerenommeerde fabrikanten. MADE.COM is in 2010 opgericht in de UK door Ning-Li en Brent Hoberman, co-founder van Lastminute.com. Samen met Ning’s oude schoolvriend Julien Callède als COO en voormalig architecte Chloé Macintosh als Creative Director zijn ze van start gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *