Maak jouw interieur compleet met vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn een must-have. Ze zorgen voor meer privacy, je kan zelf de lichtinval bepalen en daarnaast hebben ze een isolerende werking. Ook mooi meegenomen: vouwgordijnen hebben een positief effect op de sfeer van je woning. Ze geven je huis extra karakter. Van transparant of lichtdoorlatend tot compleet verduisterend; er zijn veel dingen om op te letten als het om gordijnen gaat.

Waarom je vouwgordijnen nodig hebt

Ontbreekt er iets aan je interieur, maar je weet niet zo goed wat? Zoals de titel al zegt: neem een vouwgordijn. Die zorgen voor de finishing touch. Stoffen gordijnen aan het raam creëren een warme en gezellige sfeer. Dat is perfect om jouw woonkamer of eetkamer extra knus te maken. Nog een voordeel van vouwgordijnen is dat ze het zicht van buitenaf blokkeren. Dat is handig als je aan een drukke baan woont (of nieuwsgierige buren hebt) en wat meer privacy wil. Tenslotte hebben gordijnen een isolerende werking. Ze helpen om de warmte binnen te houden, wat een klein effect heeft op je energiefactuur.

Wat zijn de voordelen van vouwgordijnen?

 • Unieke warme uitstraling
 • Ruimte lijkt optisch groter
 • Bepaal de lichtinval
 • Verhoogt de mate van privacy 
 • Zeer sfeervol

Vouwgordijnen voor ieder interieur

Niet alle raamdecoratie past in elk interieur. Dit is niet het geval bij vouwgordijnen. Door de diverse stoffen en kleuren is het perfect mogelijk om alles te laten aansluiten bij jouw inrichting. Dikke of dunne stoffen, in een lichte kleur of iets donkerder: er is voor ieder wat wils. Wij raden aan om vouwgordijnen in een neutrale kleur te kopen. Anders gaan ze met teveel aandacht lopen. Subtiliteit is in dit geval beter.

Verduisterende vouwgordijnen voor de slaapkamer

Wil jij wat romantiek toevoegen aan jouw slaapkamer? Dan zijn vouwgordijnen verduisterend echt een aanrader. Vouwgordijnen geven een unieke warme uitstraling aan de slaapkamer. Kies een mooie warme tint voor een intieme sfeer. Zeker in de koudere winterdagen is dit een groot voordeel, want de temperatuur van jouw kamer zal aangenamer lijken door warme tinten. Dankzij de horizontale lijnen in het gordijn, lijkt de slaapkamer bovendien optisch groter. Ideaal!

Populaire kleuren

Het uitkiezen van de kleur is één van de leukere taken om te doen bij het kopen van een vouwgordijn. Er zijn meer dan 77 verschillende kleuren, wat het lastig maakt om de knoop door te hakken.

Populaire kleuren zijn toch wel de basiskleuren, zoals wit, beige en antraciet. Ook daarin heb je verschillende ondertonen die een groot verschil kunnen maken.

Weet je echt niet welke kleur je wil? Dan is het aanvragen van kleurstalen zeker aan te raden, Bekijk hier de uitgebreide assortiment van Pax Raamdecoratie. Op deze manier kan je de kleur van jouw gordijnen vergelijken met die van je muren, meubelen en accessoires.

Kleuren zoals crème, beige of wit passen goed in de woonkamer. Een lichtdoorlatende stof past hier perfect. Zo komt er voldoende daglicht binnen en kan jij naar buiten kijken zonder dat mensen naar binnen gluren.

Vouwgordijnen op maat laten maken

Maatwerk is niet meer weg te denken in onze samenleving. En dit geldt ook voor raamdecoratie. Een vouwgordijn op maat kan je zelf helemaal naar wens samenstellen. Van de kleur en het type stof, tot de maatvoering en afwerking.

 • Past altijd precies
 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
 • Tot 300 cm breed
 • Bepaal je zelf de lichtinval: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
 • Materiaal van bedieningsketting
 • 100% samenstellen naar wens

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *