Maak je tuin gezellig met deze leuke tips

De lente komt er bijna aan en mensen met een tuin gaan vaak nu al aan de slag om de tuin helemaal klaar te maken. Dit is namelijk hét moment om je tuin weer netjes te maken, te bemesten en te snoeien. Heb je dit allemaal op tijd klaar, hierna komt het leuke gedeelte. Namelijk het gezellig maken van je tuin zodat je op warme dagen optimaal kunt genieten van je tuin. Hoe maak je de tuin nu echt gezellig zonder dat het teveel moeite kost, hieronder lees je de tips. 

Creëer een gezellige zithoek in je tuin

Tijdens warme dagen is het heerlijk om zoveel mogelijk tijd door te brengen in je tuin, het is dan wel fijn wanneer je een zithoek hebt. Je kunt een mooie zithoek creëren onder een overkapping, zet hier een loungeset onder en kleed het aan met mooie accessoires. In de zomermaanden is het ook heel prettig om in de buitenlucht te tafelen, investeer daarom in een mooie eettafel met daaraan eetstoelen voor buiten. Wat dacht je bijvoorbeeld voor een leuke kuipstoel voor buiten, deze leuke stoeltjes zijn helemaal dé trend van dit moment en zijn ook nog eens comfortabel zodat je lekker kunt natafelen. 

Kies voor leuke decoratie om je tuin mee aan te kleden

Net als in huis, is het ook leuk om je tuin te decoreren met accessoires om het gezelliger te maken. Denk dan aan mooie kussens die geschikt zijn voor buiten, leuke buitenkleden en vergeet ook vooral niet je schutting of tuinhuisje aan te kleden met bijvoorbeeld rieten schalen of een tuinposter. Heb je een buitentafel, ook die kun je mooi aankleden door er bijvoorbeeld een lantaarn op te zetten of kies voor een vaas met kunstbloemen.

Maak gebruik van mooie tuinverlichting

Ook met verlichting kun je de tuin een stuk gezelliger maken. Verlichting geeft nu eenmaal veel sfeer en dat geldt ook zeker voor in de tuin. Plaats bijvoorbeeld in verschillende hoekjes in je tuin leuke tuinverlichting. Tegenwoordig heb je veel verlichting voor buiten dat werkt op zonne-energie, heel erg handig! Het is ook een leuk idee om gebruik te maken van verschillende lichtsnoeren, leuk voor in een overkapping of om boven de terras te hangen.

Planten en bloemen mogen niet ontbreken

Tot slot, een tuin zonder planten en bloemen kan natuurlijk niet. Naast dat het goed is voor de biodiversiteit staat het uiteraard ook meteen heel gezellig. Koop vooral veel verschillende soorten planten en bloemen, dit zorgt voor een fleurig geheel. Heb je een kleine tuin dan kun je ook kiezen voor leuke plantenbakken in plaats van borders. In het geval van een grote tuin kun je ook kiezen voor plantenbakken, hiermee kun je verschillende hoekjes creëren voor meer gezelligheid. 

Zoals je hebt kunnen lezen is het gezellig maken van je tuin helemaal niet zo lastig en het hoeft ook helemaal niet zo veel geld te kosten, vaak het toevoegen van een aantal tuinaccessoires kan al veel effect hebben.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *