diy towutjes

Maak je eigen touwtjes kunst

Vroeger op school maakte we al kunst met touwtjes en spijkers. Je maakt een rondje of hartje met spijkers en dan ging je draadjes spannen waardoor er een kunstwerk ontstond. Toen het een tijdje geleden bijna Moederdag was zag ik bij mijn kinderen op school de bovenste 2 groepen ook met een plankje en draadjes in de weer. Grappig om te zien dat sommig meiden het zo leuk vonden dat het plankje zelfs in de pauze mee naar buiten ging.

Ik kwam dit kunstwerk tegen wat natuurlijk helemaal op dit principe gebaseerd is. Ik heb helaas geen site kunnen ontdekken waar men beschijft hoe je dit kan maken maar het werkt nog net zo als vroeger. 

Om de spijkers uit te tekenen zou ik de foto printen, vergroten naar de gewenste maat en deze op een plank neerleggen. Vanuit daar kan je de spijers er inslaan. Je zou ook kunnen werken met een ruitjes vel en daar je eigen tekst op maken. In eerste instantie dacht ik dat er om de cm een spijker zat maar ik zag dat bij o.a. de W en de P men de spijkers anders in de plank heeft geslagen.

Als je de letters hebt gemarkeerd kan je aan de slag met draad. Ga voor een kleur of zoals op de foto voor meerdere kleurtjes. En ga van spijker naar spijker en terug. Kortom ga een avondje op de bank zitten met je plank en spannen maar.

Bron: Funsubstance

Wil je nog meer inspiratie voor dit soort kunst kijk dan ook eens op DiyReady

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *