lamp

Luie lamp

Een opvallende nieuwkomer in designland deze zomer; de ranke Lazy Lamp. Bijzonder aan deze staande lamp is dat-ie alleen een muur nodig heeft om tegenaan te leunen. “It’s okay to be lazy” zegt de jonge Thijs van der Zanden over zijn ontwerp, het eerste concrete resultaat van een samenwerking tussen verlichtingsproducent Qazqa en talentvolle jonge Nederlandse designers.

Erik Jansen van Qazqa: “Er zijn in ons land heel veel talentvolle ontwerpers van verlichting maar het is vaak lastig om je ontwerp geproduceerd te krijgen. Wij willen dit jaar met onze ‘Qazqa Quest’ een aantal van de beste jonge talenten de kans geven hun ideeën concreet vorm te geven. De Lazy Lamp is daarvan het eerste resultaat. Leuk is dat dit ontwerp zijn oorsprong heeft gevonden vlakbij lichtstad Eindhoven waar nog steeds heel veel talent op gebied van lichtdesign vandaan komt.”

Eindhoven staat bekend als de designstad van Nederland. Zo vindt elk jaar de Dutch Design Week plaats in de stad. Tijdens de Dutch Design Week kun je met eigen ogen zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Slimme oplossingen en inventief ontwerp bieden nieuwe perspectieven die er veelbelovend uitzien. Door het succes van de Dutch Design Week is het imago van Eindhoven als designstad steeds meer ontwikkeld. Elk jaar in oktober laat de stad zien waarom het publiek de stad als dè designstad van Nederland moet zien.

De Lazy Lamp is verkrijgbaar in 5 kleuren heeft een adviesprijs van € 319,- en is  verkrijgbaar via lampenlicht.nl en bol.com

LAZY 5 design lamp staande lamp vloerlamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *