vloerverwarming

Loodgieter tip: meer comfort en minder energieverbruik met vloerverwarming

Meestal kijken mensen naar manieren om het interieur te verbeteren waarmee tegelijkertijd het comfort verhoogd kan worden in de woning. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bank die goed past bij je interieurstijl en waarop je comfortabel kunt zitten in de woonkamer. Je realiseert hiermee twee voordelen in één keer. De loodgieter Purmerend heeft vandaag een tip voor ons waarmee je voor meer comfort kan zorgen in je woning en ook kunt besparen op het energieverbruik. Deze twee voordelen zijn namelijk te realiseren met het aanleggen van vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming?

De naam vloerverwarming maakt natuurlijk al voor een groot deel duidelijk wat het precies is. Het gaat om verwarming van de vloer. Dit wordt gedaan door waterleidingen in of op de vloer aan te leggen waardoor warm water stroomt. Door het warme water in de leidingen zal de vloer warmte uitstralen en hiermee de woning verwarmen. Het is een ideale vorm van verwarming voor mensen die last hebben van koude voeten. Je hoeft nooit meer op een koude vloer te staan waardoor je in huis lekker op je sokken kan rondlopen.

Meer comfort bij verwarming van woning

De vloer in de woonkamer is een zeer groot oppervlakte dat met een vloerverwarming wordt verwarmd. In plaats van radiatoren op enkele plekken in de kamer zal nu warmte uitgestraald worden over de hele vloer. Volgens de loodgieter Purmerend zorgt dit voor een meer gelijkmatige verdeling van warmte en een meer aangename stabiele temperatuur in huis. Een warme vloer waardoor je geen last meer hebt van koude voeten draagt natuurlijk ook bij aan het comfortniveau in de woning.

Besparen van energie uitgelegd door loodgieter

De loodgieter Purmerend meldt dat het aanleggen van een vloerverwarming ook een goede manier is om te besparen op het energieverbruik in de woning. Hij geeft hiervoor de volgende uitleg. Een vloerverwarming is een lage temperatuur verwarming waardoor minder warm water en dus minder energie nodig is om deze op de gewenste temperatuur te krijgen. Doordat de vloer een groter oppervlakte warmte uitstraalt en deze warmte ook beter vasthoudt kan de radiator een aantal graden lager gezet worden. Zeker als de vloerverwarming gecombineerd wordt met een warmtepomp of zonneboiler kan flink bespaard worden op de energiekosten.

Bron: deloodgieterpurmerend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *