lente

Lente, zon en bloemen

Het voorjaar vind ik het mooiste seizoen van het jaar. Na een lange druilerige periode van regen, sneeuw (vaak natte sneeuw ook nog) en veel wind wordt het dan weer tijd voor zonnig weer. Bij ons waait altijd je pruik van je hoofd maar als het zonnetje dan weer schijnt maakt dat een hoop goed. Kriebels om de tuin weer in te gaan en aan te kleden met leuke plantjes en accessoires. Voor mij is het een bezigheid om van te genieten en te ontspannen. Ik zit nu achter de computer maar het liefst ben ik nu buiten aan het rommelen.

De nieuwste trends op het gebied van tuinieren is nog steeds het kweken van je eigen moestuin. Ook het verschil tussen binnen en buiten wordt steeds kleiner. De tuin en het interieur gaan steeds meer met elkaar in verbinding staan. We trekken het interieur door naar buiten en dat geeft een gezellig en huiselijk gevoel als je buiten bent. We willen van onze tuin een oase maken om zo te kunnen ontspannen na een dag hard werken onder het genot van een glas wijn of biertje. Een hangmat, loungebank of een heerlijke ligstoel, het kan en mag allemaal. Kleed je tuin aan waar jij je prettig bij voelt.

De natuurlijke tuin is weer in opkomst. Geen strakke vormgeving maar veel groen en bloemen. Weinig tegels , natuurlijke en verweerde materialen is een belangrijke trend. Beplanting tegen de muur of schutting gaan we ook steeds meer zien.

Onze vliegende vrienden moeten we ook niet vergeten. Veel mensen worden blij van vogels en vlinders in de tuin. Vrolijk en rustgevend. Een nestkastje of vlinderhotel wordt zeer gewaardeerd onder onze vliegende vrienden. Zo kunnen ze ongestoord nestelen.

Heb je weinig ruimte om je eigen moestuin te beginnen, denk dan eens aan verticaal tuinieren. Aan de muur vormt zich dan een groene oase van kruiden zonder dat je daarvoor ruimte moet inleveren.

Hoe mooi is dat, om je eigen tuintje weer helemaal up to date te maken en zo te genieten van de natuur om je heen. Dat doet een mens goed, toch?

Geschreven door Lucinda Kamphuis

Lucint

Interieuradvies & Styling

tel: 06-52217583

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *