KUNST, RARITEITEN EN INTERIEUR

Dreez01

galerie01

LIEFDE VOOR STAAL EN KUNST
Afgelopen maanden mocht ik een galerie inrichten, ‘t Kunsthuys in Best. Een heerlijke uitdaging waar ik helemaal vrij was in mijn doen en laten. Het mooie vind ik zelf dat ik weer terug kon grijpen op technieken en materialen die ik op de kunstacademie (beeldhouwen) voor het laatst had uitgeoefend of vastgehouden.

kunst

Het idee voor stalen frames ontstond en hoe heerlijk was het om weer in metaalwerkplaatsen rond te lopen en het metaal te ruiken.
In de huidige interieurs kom je nu ook veel stalen tafelonderstellen tegen en stalen kozijnen.

stalen deur

(www.stalentaatsdeuren.nl)

Het fascinerende in de werkplaats is dat metaal zo’n stug en zwaar materiaal is, maar je kunt het helemaal naar je hand zetten met de juiste machines. Ook als een jonge studente. Dit keer laste een professioneel lasbedrijf alles aan elkaar (www.hestabv.nl). Maar het gevoel van vroeger kwam weer terug. Dus ergens is de liefde blijven bestaan voor metaal. De kunstunits zijn stoer, mobiel, passen in de industriële omgeving en zijn bovendien nog demontabel.

KUNST EN INTERIEUR
estherbarend01

(www.estherbarend.nl)
De kunst hangt prachtig in het Kunsthuys en de kunstunits doen hun werk geweldig (al zeg ik het zelf). Maar nog veel fascinerender is om te zien hoe zo’n kunstwerk, een schilderij in dit geval, verhuist en in een privé-omgeving boven de bank komt te hangen. Wat dit doet met de ruimte is bijna niet te beschrijven. Zeker een olieverf schilderij heeft veel meer diepte en dimensie dan een ingelijste poster. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.

estherbarend02

Fascinerend wat kunst voor je interieur kan betekenen. En kunst hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Stap gewoon eens een galerie binnen en laat je verrassen. En nu een heel andere vorm van kunst.

DREEZ INTERIEUR EN RARITEITEN

Tijdens de opening van ’t Kunsthuys waren ook verschillende kunstenaars aan het werk. En één in het bijzonder wil ik aan jullie voorstellen: Dreez – Interieur en rariteiten. Ook hij werkt met staal, maar heel anders. Dre Meulendijks struint stad en land af naar oude (antieke) industriële onderstellen, kerkklokmechanismes en andere rariteiten zoals hij het omschrijft. Maar hij combineert deze tot werkelijk prachtige indrukwekkende meubels:

Dreez03 Dreez02

Dreez04

Dreez05

Dreez06

Dreez07

Zijn atelier op zich is al de moeite waard, gelegen in een oude klokkengieterij, Atelier Vonk, in Aarle Rixtel met een unieke monumentale houtstookoven. Maar heel het complex bruist van de inspiratie, creatieve bedrijven en evenementen. Het is zeker een bezoekje waard.

Groetjes en tot in juli!
MARIE-JOSE SCHREIBERS

puur binnen

06 41 78 93 52 info@puurbinnen.nl
Bezoekadres: Sonseweg 39 5681 BH Best
Postadres: Hortsedijk 65 5708 HB Helmond
www.puurbinnen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *