Koken voor de kerst

Op Facebook zag ik de volgende post voorbij komen:

kerst

Persoonlijk schrok ik er een beetje van. Klinkt oubollig maar ik dacht meteen: wat gaat de tijd hard!
Toen ik het plaatje opzocht kwam ik achter dat er zelfs een pagina is die aftelt. Een website met een teller: http://dagentotkerst.nl/. Ideaal voor elke kerstfanaat. Ik moet eerlijk bekennen dat bij ons de 1e plannen voor kerst ook al besproken zijn. Of eerlijk gezegd zelfs al vastgelegd zijn. Op kerstavond komt mijn familie bij mij eten. Iets wat eigenlijk steeds meer een vaste traditie aan het worden is.

Kerst koken

Ik vind het super leuk om met kerst flink uit te pakken en uitgebreid voor mijn familie te koken. Dit jaar is er echter nog meer planning nodig dan voorgaande jaren. Mijn zoon en ik mogen namelijk geen lactose en mijn schoonzusje is zwager. Gelukkig heb ik nog tijd genoeg en kan ik op zoek gaan naar een paar mooie recepten.

Voor nu heb ik bedacht te starten met een plankje vol kleine hapjes. Tapas maar dan wel uit verschillende landen. Als hoofdgerecht waarschijnlijk een lam – of kipschotel uit de oven en als toetje crème brulee.

Nu ben ik dit jaar verhuisd en ben ik helaas niet meer in het bezit van een combioven en/of grote koelkast. Op dit moment heb ik een los staand fornuis inclusief een elektrische oven maar deze heb ik nog niet onder knie. Ik ben dan ook druk aan het sparen voor nieuw Miele keukenapparatuur.

Keukenapparatuur

Het liefst wil ik een kookplaat met minimaal 5 pitten. Ik ben dol op koken en met mijn huidige 4-pitter mis ik toch regelmatig een gaspit. Wist je dat je tegenwoordig gas kan combineren met elektrisch of inductie koken? Lijkt mij echt ideaal. Ik hou van koken op gas maar zeker voor sudderen vind ik een gasfornuis vaak te hard staan. Inductie bijvoorbeeld kan je een stuk lager zetten.

Ook een grotere koelkast zou erg welkom zijn. Met vier personen is hij soms al aan de kleine kant maar zeker met een verjaardag of feestelijk diner zou iets meer ruimte heel erg welkom zijn. En mijn allergrootste gemis tijdens een verjaardag of feestdiner is toch wel de vaatwasser. Dat wordt dit jaar als afsluiter gezellig ouderwets afwassen.

 

 

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *