Kleur in een kleinere woning

Een woning hoeft niet groot te zijn om met kleur te werken. Kleur maakt je woning namelijk niet kleiner. Iets wat wel heel veel mensen denken. Het interieur van Anne-Wil laat zien dat je ook in kleinere woningen heel erg goed met kleur kan werken. Eigenlijk juist heel erg goed want het brengt sfeer in je interieur. En het zorgt er voor dat je interieur niet een van de vele wordt.

Inspiratiebronnen:
Staande design vloerlamp: Bol
Vitra Vitra schommelstoel: Whoppah
Poul Cadovius by Royal System vintage modulair wandsysteem: Marktplaats

We hebben aan Anne-Wil een paar vragen voorgelegd over haar woning in Leiden:

Hoe ben je aan de inspiratie voor je interieur gekomen? 

Voor de kleuren van dit huis heb ik vooral inspiratie opgedaan van Pinterest. Het donker van de slaapkamer was deels een functioneel idee, ik slaap daar goed door. Maar van Pinterest komt dan het idee om het te combineren met een andere luxe kleur. Ook de zelf gemaakte koperen kleding hangsysteem komt daar vandaan. Voor meubels zoek ik op fijne interieur sites, zoals fonq, Loods 5 en VTWonen. De tv show ‘VTWonen weer verliefd’ op je huis zal vast ook onbewust wel wat zaadjes gepland hebben. 

Ben je altijd al bezig geweest met je interieur? Wisselde jij als kind al elke keer je kamer om?

Ja, eigenlijk wel! Echt iets veranderen in meubels of kleuren kon niet, maar ik was altijd aan het schuiven, kocht zelf kussens en beplakte de binnenkant van de kast. 

Welke kleuren of welk behang heb je gebruikt?

Inspiratiebronnen:
Gestreept dekbedovertrek: Bol
Steigerbuizen: Praxis
Groene plaid: Bol

De slaapkamer is volledig zwart. De woonkamer heeft een baan licht oker geel, zodat deze net iets meer afgescheiden is van de keuken. De logeerkamer heeft een levendige blauw/groene lambrisering. De namen van de kleuren weet ik niet. 

Inspiratiebronnen:
Ixxi Girl with a kitten: Bol
Ladenkasten: Malm Ikea
Gouden wandspiegel: Bol

Heb je het allemaal alleen gedaan of heb je hulp gehad?

Ik heb alles zelf gedaan! En ben heel blij en ook verbaasd hoe strak de banen zij geworden. Zeker omdat het geel wel vijf lagen nodig had voordat het egaal dekte. De koperen buizen heb ik zelf ontworpen, en met hulp van de loodgieter waar ik de buizen kocht in elkaar gezet. Samen met mijn vader heb ik het aan de muur bevestigd. De eerste keer kwam alles weer naar beneden toen ik mijn kleding eraan hing, dus heb ik heb ik de verticale steunen toegevoegd. 

Zijn er ook bijzondere items in je huis? Een erfstuk? Een item dat je hebt gekocht van je eerste salaris?

De vintage items hebben allemaal wel een verhaal, ik vond ze via marktplaats. Voor de kast in de logeerkamer ben ik met mijn vader het hele land doorgereisd om op te halen. De kast in de woonkamer was lang een wens en kon ik uiteindelijk helemaal zelf samenstellen bij een vintage winkel. De blauwe schommelstoel kwam ik per toeval tegen bij De Machinekamer. De lamp in de logeerkamer kwam ik als student tegen in de kringloopwinkel. Deze is al drie keer met me mee verhuisd, ondanks dat hij het niet meer doet. 

Koop je alles nieuw of ook wel eens 2e hands? En koop je dan via marktplaats of ga je echt naar beurzen of een kringloopwinkel?

Zie hierboven!

Staat er nog een item op je wensenlijst die je echt wilt toevoegen aan je interieur? 

Voor dit interieur niet, maar voor mijn nieuwe woning wil ik graag een nieuwe bank. In mijn nieuwe woonkamer denk ik dat een L-sit leuk gaat staan. Omdat daar niet echt een goede plek is om de tv op te hangen, wil ik graag de tv op een standaard met wieltjes zetten, van Pedestal. Ook heb ik nu een heel gave lamp gevonden van Westwing, een zwarte cirkel ledlamp van 80 cm doorsnee, die komt boven het trapgat te hangen! Voor de hal zoek ik nog een vintage bankje die naast een industrieel roze kastje komt te staan. 

Waar koop jij meestal je meubels?- Waar koop jij meestal je woonaccessoires?

Zelfde winkels als waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Sinds kort heb ik Westwing ontdekt. Voor vintages meubels kijk ik naast Marktplaats ook op Reliving

Je woning staat verkocht. Ga je straks in je nieuwe woning deze stijl weer opnieuw hanteren of ga je voor iets totaal anders?

De mix tussen scandinavisch, industrieel en vintage zal blijven. Het zal daar iets donkerder worden, maar op verschillende plekken zal het plafond ook zeker weer een kleur krijgen.

Alles over deze woning zie je op Funda.

Volg je ook mensen of kanalen op social media die jou echt hebben geïnspireerd? Of heb je misschien zelf een account waarop we je kunnen volgen?

Nee, allemaal niet! 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *