Kleine hoekbank gebruiken in compacte woonkamers

kleine hoekbank

Ook in een compacte woonkamer mag een comfortabele bank niet ontbreken! Je wilt aan het eind van de dag alle ruimte hebben om te genieten van je favoriete televisieprogramma. Kies je voor een rechte bank, of geef je de voorkeur aan een kleine hoekbank? Een kleine hoekbank biedt je het voordeel dat je hier vaak languit op kunt liggen. Daar waar een rechte bank doorgaans niet meer dan twee of hooguit drie zitplekken biedt. Bij de keuze voor een kleine hoekbank zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Voor welke kleur bank kies jij? Welk materiaal sluit het beste aan op jouw smaak? Kies je voor een hoekbank met de hoek aan de linker- of rechterzijde? 

Dit artikel biedt je inspiratie, wanneer je een kleine hoekbank wilt kopen. Niet alleen zoomen we in op de keuzes die je dient te maken. Ook kijken we naar leuke accessoires en andere meubels, die passen bij een hoekbank! 

Kleine hoekbank in diverse kleuren 

Een eerste stap bij het kopen van een kleine hoekbank is het bepalen van een geschikte kleur. Zeker wanneer je al een bestaand interieur hebt voor de woonkamer, is het belangrijk om hier goed over na te denken. De kleur van de hoekbank mag niet te sterk afwijken van de kleur van andere meubels. Dit zou voor een te groot contrast kunnen zorgen, wat ruimtes rommelig maakt. Kies je voor een opvallende kleur, zoals rood of groen? Ga je voor een kleur als zwart, welke overal past? 

Donkere kleuren kunnen ruimtes somber maken 

Hoewel een kleur als zwart met vrijwel iedere andere kleur te combineren valt, kan dit ruimtes somber maken. Zeker wanneer je een compacte woonkamer hebt, wil je voorkomen dat de kleine hoekbank de ruimte nog kleiner laat lijken! Combineer het zwart met accessoires en meubels in een lichtere kleur. Denk aan een beìge- of crèmekleurig vloerkleed, een grote vloerlamp naast de bank of een mooie houten kast. Wist je dat je ruimtes ook groter kunt laten ogen met spiegels aan de muur? Deze tip geldt niet alleen voor een compacte woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor de slaap- of werkkamer!

Keuze uit verschillende materialen 

Naast de diversiteit aan kleuren, wordt een kleine hoekbank met verschillende soorten bekleding aangeboden. Kies je voor een kleine hoekbank van leer, of ga je toch voor een traditionele stoffen bekleding? Leder en stof hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. We hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet. Dit zal het makkelijker maken om tot een weloverwogen keuze te komen bij de aanschaf van een nieuwe bank. 

Leder
Voordelen Nadelen
+ Heeft een stijlvolle, moderne uitstraling. – Moet regelmatig ingevet worden om scheurtjes tegen te gaan. 
+ Leder kan eenvoudig worden afgenomen met een vochtige doek.  – In de zomer kan leder warm worden, als de zon erop schijnt.
Stof
+ Stof is een goedkoper type bekleding dan leder.  – Vlekken zijn lastig uit een stoffen bekleding te halen.
+ Je kunt de bekleding na verloop van tijd laten vervangen.  – Stoffen bekleding slijt bij een intensief gebruik sneller dan leder. 

Budget voor een kleine hoekbank

Wanneer je zoekt naar een kleine hoekbank die goedkoop is, kun je het beste voor een model met stoffen bekleding kiezen. Deze banken zijn vaak goedkoper dan een model met een leder bekleding. Daarbij is het bij een bank van stof voldoende om deze regelmatig te zuigen. In het geval van een kleine hoekbank van leer moet deze eens in de zoveel tijd ingevet worden. Vaak wordt aangeraden om hiervoor dure, maar kwalitatief goede middeltjes voor te gebruiken. Het voorkomt dat er kleine scheurtjes in het materiaal kunnen ontstaan. 

Zijde van de hoek bij een hoekbank 

Heb je bepaald wat de kleur en type bekleding van je kleine hoekbank moet zijn? Een laatste stap is in dat geval het kiezen van de zijde waar zich de hoek bevindt. Kies je voor een kleine hoekbank naar links, of krijgt een model met een hoek aan de rechterkant je voorkeur? Het is afhankelijk van de indeling van een ruimte, welke optie het meest geschikt is. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen, dat de bank gedeeltelijk voor een deur naar buiten komt te staan. In zo’n geval is een hoek aan de rechterzijde vaak slimmer. Daarbij creëer je met een hoek aan de rechterkant een gezellig hoekje in de woonkamer! 

Tip: zo’n hoekje kun je ook bij een kleine hoekbank naar links creëren. Gebruik bijvoorbeeld een mooie stoel, of ga voor een luxe fauteuil naast de bank. 

Leuke accessoires bij je kleine hoekbank zoeken 

Naast een fauteuil zijn er verschillende andere meubels en accessoires, waarmee een kleine hoekbank te combineren valt. Gebruik bijvoorbeeld een mooi kleed! Het is niet alleen lekker warm aan je voeten, maar zorgt ook voor een combinatie van kleuren. Iets wat de sfeer in een compacte woonkamer ten goede komt. Daarbij biedt het kleed plek aan een salon- of bijzettafel. En wat dacht je van een lekker plaid? Wie kruipt er nu niet graag onder een dekentje?