klein wonen

Ik ben bewust klein gaan wonen. Niet heel klein, maar wel kleiner dan gemiddeld. Mijn wens om in Utrecht te wonen, met een tuin en parkeerruimte, was groter dan mijn wens om meer ruimte. Vooral omdat meer ruimte ook meer afleiding door spullen betekent en ik zo graag gewoon tevreden wil zijn. Maar hoe richt je een klein huis dan zo leuk mogelijk in? Ik heb een aantal tips die mij goed bevallen.

Dubbel ruimtegebruik

Als je de ruimte hebt om in de hoogte te denken, doe dat dan! Het maakt je woning knusser om die “enorme” hoogte ineens overbrugt is. Maar je kunt ook denken aan dunne, doorzichtige wanden. Vakken en nissen in de muur. Of een bankje aan de eettafel, met een muur die de rugleuning vormt.

Kleuraccenten

Meubels in dezelfde kleur als de wand er achter zorgen dat je meubels minder opvallen en zo ogenschijnlijk minder ruimte innemen. Het stapelen van diverse tinten van dezelfde kleur zorgt voor een collectie zonder dat het te veel aandacht trekt.

Daar tegenover staat dat een klein kleuraccent helpt om een functie te benadrukken. Als je geen aparte kamer hebt, dan is zo’n kleuraccent een oplossing.

De mooiste spullen bij elkaar

Je hebt weinig ruimte en dús alleen ruimte voor je allermooiste spullen. Mooie spullen mogen opvallen in stillevens. Kies dus voor kleuren en pracht.


De afbeelding zijn afkomstig van Roomed, My Scandinavian Home, Planet Deco, Apartment Therapy, Daily Dream Decor,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.