Kinderkamer inrichten

Over de inrichting van de slaapkamers van mijn vier kinderen is in alle gevallen in meerdere of mindere mate een strijd gevoerd. Wanneer (mijn) kinderen het voor het zeggen hebben, voeren hulk-dekbedden, frozen-schilderijen en minion-knuffels de boventoon in de domeinen van het grut. Ik krijg acuut een onbestemd gevoel van als ik dit schrijf….ik haat disney-achtige merchandise rommel…..

Nu moet u weten dat ik van origine pedagoog ben en dus alles zou moeten weten over het belang van het ervaren van autonomie bij kinderen. Dat doe ik ook absoluut….maar bij het inrichten van hun kamer, ervaren mijn kinderen waarschijnlijk toch wat minder autonomie dan goed voor ze zou zijn…dat wordt vast een tiental therapiesessies  voor ze, om dit debacle weg te poetsen teneinde toch het grote geluk te vinden…

Anyway, ik ben wel de koningin der compromissen, simpelweg om de kinderkamers te ‘overleven’  dus reageer ik doorgaans zeer enthousiast op de geweldige voorstellen van mijn kinderen;

  • natuuuuurlijk mogen al die Mac Donalds poppetjes verzameld worden (ze komen wel in een leuk retro kastje te staan).
  • uiteraard mag je een honden-dekbedhoed dat is je lievelingsdier (we maken er zelfs een met wel vier honden).
  • geen probleem als je een hangplek wil in je slaapkamer (de hangstoel van Sissy Boy geef ik je voor je verjaardag).
  • uiteraard gaan we die mooie Judo bekers een mooi plekje geven op je kamer (wel stylish verantwoord)
  • Dino’s verzamelen…leuk ! (Dan zetten we ze op dat mooie oude kastje).

kinderkamer

kinderkamer inrichten

och, als ik het zo bekijk, ervaren mijn kinderen best veel autonomie…misschien is een drietal  therapiesessies wel voldoende…

Geschreven door Corrina Pauw

Meer wooninspiratie van Corrina:

Meer tips voor het inrichten van je huis:

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *