keukenwand

Keukenachterwand van kurk

Misschien niet een materiaal dat direct in je opkomt als mogelijkheid voor je keukenachterwand, maar kurk is echt een materiaal dat weer in opkomst is. Het is een natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt van de kurkeik. De kurk wordt geoogst door de schors van de boom te pellen. Na 8 tot 10 jaar kan een boom opnieuw gepeld worden. De boom blijft dus gewoon in leven; een duurzaam product dus. De schors wordt vervolgens verwerkt tot allerlei producten waaronder kurktegels die gebruikt kunnen worden op vloeren en wanden. Bij gebruik als keukenachterwand zal de kurk wel gelakt moeten worden. Na aflakken is de kurk goed te reinigen.

Is een kurktegel nog niet bijzonder genoeg? Kijk dan eens op Pinterest wat er nog meer mogelijk is met kurk. Als je een beetje creatief bent en genoeg geduld hebt voor een monnikenklus, dan zijn er ideeën genoeg voor een prachtige keukenachterwand van kurk.

Het leuke van kurk op de keuken achterwand is dat het meteen dienst kan doen als prikbord. Nieuw recept in een tijdschrift gevonden? Prik het op je kurken achterwand en het hangt tijdens het koken goed in het zicht. Of hang je boodschappenlijstje op met een pen aan een touwtje ernaast, zodat iedereen in het gezin er iets bij kan schrijven. Je kunt natuurlijk ook een lief briefje voor je geliefde ophangen of een mooie quote. Mogelijkheden genoeg!

Wil je weten wat je meer kunt doen met je keukenachterwand? Lees dan “Ideeën voor de keukenachterwand” op het Voorlichtingsburo Wonen.

Bron: Voorlichtingsburo Wonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.