kerstversiering

Kerstversiering: hoe houd je het stijlvol?

Als het gaat om kerstversiering, kun je het zo bont maken als je zelf maar wilt. Dit is de tijd van het jaar dat je je vaste stijl even los kunt laten, en je compleet uit kunt leven op je huis. Tegen de tijd dat je al die gekkigheid zat bent, kun je het toch gewoon weer opbergen. Niet iedereen zit echter te wachten op zo’n huis dat aan alle kanten glinstert en knippert. Is het ook mogelijk om je huis wel te versieren voor kerst, maar om het tegelijk een beetje rustig en stijlvol te houden?

Match het met de rest van je interieur

De beste manier om je huis wel te versieren, maar de boel toch stijlvol en rustig te houden, is door te kiezen voor kerstversiering die past bij de rest van je huis.

Heb je een landelijk interieur, met veel hout, wit en natuurlijke materialen? Dan kun je kiezen voor kerstversiering in dezelfde sfeer om de boel een geheel te maken. Kies voor een witte kerstboom, als je dat mooi vindt, of juist een robuust, groen exemplaar. Zoek vervolgens naar kerstboomversiering die past bij de stijl van je interieur. Er is veel keuze in houten versieringen, maar ook wit of andere rustige kleuren kunnen prima bij je interieur passen.


Deze manier van versieren kun je bij iedere stijl toepassen. Door te kiezen voor kleuren en materialen die ook in de rest van je interieur terugkomen, blijft de boel altijd wat rustiger voor het oog, en minder een bonte stoet dan wanneer je de boel wat willekeurig versiert. Dit geldt niet alleen voor de kerstboom, maar ook voor eventuele andere decoratie die je in je huis aanbrengt.

Kies voor één blikvanger

Wat altijd goed is, als je je kerstversiering een beetje rustig wilt houden, is kiezen voor één echte blikvanger. Kies er bijvoorbeeld voor om een grote, uitbundige kerstboom te plaatsen, en verder geen decoratie toe te passen.

Die kerstboom die kun je vervolgens naar eigen inzicht versieren. Wil je het heel rustig houden, dan pas je de hierboven beschreven tactiek toe, en kies je voor tinten en materialen die ook in je interieur terugkomen. Maar helemaal losgaan kan natuurlijk ook. Kies dan voor kerstballen die je mooi vindt, en maak het zo gek als je zelf maar wilt. Een boom met een thema, of het nu om kleur of iets anders gaat, is een optie. Een boom met van alles en nog wat, misschien wel hangers die al jaren in de familie zijn, kan ook. Door te kiezen voor één centrale blikvanger houd je het toch rustig en stijlvol, hoe bont je boom ook is.

Photo by Yana Gorbunova on Unsplash

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *