Je huis schilderen in de nazomer

De periode die er nu aankomt is ideaal voor het schilderen van je huis. Dus stap in je schilder kloffie en zorg ervoor dat je huis weer mooi is voor de winter. 

Waarom is het ideaal om te schilderen in de nazomer? 

De eerste week van september belooft het lekker weer te worden. Geen regen, max 20 graden en af en toe een zonnetje. Lekker weer dus om buiten bezig te zijn. Ideaal weer dus om je huis te gaan schilderen. 

Je huis aan de buitenzijde schilderen kan je namelijk het beste doen als het mild en droog weer is. Te nat weer is niet goed maar te koud of te warm weer ook niet. Al deze factoren hebben namelijk invloed op het droogproces. 

De 20 graden die we in de 1e week van september krijgen is perfect. 

Waar moet je op letten als je je huis aan de buitenzijde gaat schilderen? 

  • Voorbereiding van het oppervlak
  • Kwaliteit van je materiaal
  • Kleurkeuze
  • Veiligheid
  • Primer

Voorbereiding van het oppervlak

Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon, droog en vrij zijn van vuil, losse verf, schimmel of roest. Dit kan betekenen dat je het oppervlak moet schrobben, schuren en reinigen voordat je begint met schilderen.

Dat is meestal een van de klusjes die veel tijd in beslag neemt, maar het is wel een klus die grondig moet gebeuren. Dit is namelijk de basis voor al het werk wat je later nog gaat doen. Zonder goede schone ondergrond zal je geen geslaagd resultaat behalen. 

Neem dus ruim de tijd om te zorgen dat je oppervlakken klaar zijn om geschilderd te worden. 

Kwaliteit van je materiaal

Kies hoogwaardige verf en materialen die geschikt zijn voor buitengebruik. Buitenschilderwerk staat bloot aan verschillende weersomstandigheden, van regen tot zonneschijn, dus duurzame verf en materialen zijn essentieel voor een langdurig resultaat. 

Door te kiezen voor een verf met UV-filters gaat je verf langer mee. Daarnaast wil je een verf die zijn glans behoudt. Je wilt toch jaren kunnen genieten van je buitenverf. 

Ga dus eerder voor een duurdere versie. In dit geval kan een goedkope verf je heel veel extra werk opleveren. Dan moet je sneller dan gewenst weer aan de slag. 

Kleurkeuze

Helaas zijn we in Nederland niet helemaal vrij bij het bepalen van de kleuren van ons huis. Twee jaar geleden was er nog een dame die haar woning appeltjesgroen had geschilderd. Dat mocht niet van de gemeente. De 83-jarige dame werd verplicht om haar huis opnieuw te schilderen. 

Kijk dus goed wat de regels in jouw gemeente zijn. En kijk niet alleen naar de regels, maar houdt bij het kiezen van een kleur ook rekening met de stijl van je woning. Bij oudere woningen kiezen de meeste mensen toch voor donkerblauw, donkergroen of het oude bordeauxrood. Kleuren die ook in die tijd toegepast werden. 

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk heel erg belangrijk. Ga niet op een gammele trap je woning schilderen. Het is verstandiger om goed materiaal te huren. Kijk of er in de buurt ook iemand is die zijn huis wil schilderen. Misschien kunnen jullie samen of met meerdere mensen uit de buurt een goede steiger huren. 

Op deze manier verdeel je de kosten en werkt iedereen veilig. Veilig werken zorgt ook voor een beter resultaat. Als jij stevig op een steiger staat zal je veel meer aandacht voor je werk hebben dan wanneer je staat te wankelen op een trapje. 

Primer

Dit is een van de stappen die mensen vaak overslaan. Zij denken dat ze gelijk kunnen gaan starten met schilderen. 

Het aanbrengen van een primer is vaak belangrijk, vooral op onbehandelde oppervlakken of oppervlakken met oneffenheden. Primer zorgt voor een goede hechting van de verf en verbetert de duurzaamheid. 

Klus uitbesteden

Vind je je huis schilderen te veel werk? Wil je dit uitbesteden? Schilder gezocht


Ga dan ver van te voren op zoek naar een goede schilder. Schilders hebben het druk en kunnen wel een wachttijd van 10 tot 16 weken hebben. Het is dus raadzaam om vroeg je zoektocht te starten zodat je er zeker van bent dat je dit jaar nog met een mooi geschilderde woning komt te zitten. Een woning die klaar is voor de winter. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *