fauteuils

Je fauteuils als ontspanningsoord voor thuis

Fauteuils zijn niet alleen maar extra zitplaatsen voor bij de bank. Het zijn sfeerbepalers voor je interieur en, wanneer je ze goed heb uitgekozen, vormen ze een soort ‘relaxcentrum’ in je bestaan. Een plekje waar je heerlijk kunt ontspannen voor de televisie of met een goed boek, waar je een middagdutje doet en waar je lekker geniet van je avondmaaltijd met een dienblad op schoot! Kortom, een heerlijke luie stoel waar je heel wat uurtjes in door zal brengen. Wel even iets om goed over na te denken dus!

eettafel stoelen

Waar let je op wanneer je fauteuils gaat aanschaffen?

Een goede fauteuil moet aan een heleboel eisen voldoen. Natuurlijk moet hij comfortabel zitten, goed van kwaliteit zijn en passen bij je interieur. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waar je naar moet kijken voordat je een luie stoel gaat kopen. Neem allereerst even de afmetingen van de beschikbare ruimte op en beoordeel aan de hand daarvan wat de maximale afmetingen van je stoel(en) moeten zijn. Een kollossale stoel zit lekker en is luxe, maar als je er overheen moet klimmen om bij de bank te kunnen komen, is het misschien toch een minder goed idee.
Het model en de functie van de stoelen zijn ook één van de eerste punten waar je jouw keuze op baseert. Wil je een compacte stoel om te handwerken of liever een luxe fauteuil met ligstand. Het gebruikte materiaal is een belangrijke, sfeerbepalende factor. Daarnaast heeft het ook effect op de mate van onderhoud aan je stoel. Sommige stofsoorten zijn makkelijker te reinigen dan andere. Leer is bijvoorbeeld eenvoudig schoon te vegen en trekt weinig stof aan, waardoor het een goede keuze is voor mensen met stofmijtallergie.

Wees veeleisend!

Wat je voorkeuren ook moge zijn, wij raden je aan om behoorlijk kritisch te zijn. Er zijn zoveel fauteuils verkrijgbaar, dat je alleen genoegen hoeft te nemen met een stoel die aan al jouw eisen voldoet. Zo schaf je een fauteuil aan die als snel je lievelingsplekje in huis wordt, jouw ontspanningsoord voor thuis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *