tv interieur

Integreer je tv in je interieur

Onze update over de TV wegwerken: http://www.interieurinspiratie.nl/de-tv-wegwerken-anno-2019/

Vrijwel iedereen heeft hem in de woonkamer staan: de televisie. Maar wat doet dit met je interieur en de sfeer in je woonkamer? In sommige gevallen kan een televisie afbreuk doen aan je inrichting, ténzij je één van de onderstaande tips opvolgt.

Je wilt je televisie vanzelfsprekend wel goed kunnen zien, dus verstoppen achter een hoekje is geen optie. Echter kun je met een paar simpele tips er wel voor zorgen dat de televisie niet het meest in het oog springende voorwerp is in de kamer.

Zorg voor back-up

We noemen het voor het gemak even een smaakvolle aandachtstrekker ten opzichte van je tv: Een houten plank die je achter je televisie plaatst. Deze plank kun je zowel horizontaal neerzetten als verticaal aan de muur hangen. Voor de handigheid behoud je een kleine afstand tot de muur. Je kunt dan ook gemakkelijk snoeren wegwerken achter het schot of je tv ophangen aan een muurbeugel, waardoor je geen standaard nodig hebt. De houten plank zorgt voor een stijlvol effect, welke in vrijwel elk interieur past.

Integreer je televisie

Je televisie niet laten opvallen? Zorg dan dat de rest eromheen opvallender is! Door bijvoorbeeld lijsten, planten en een opvallend tv-meubel rondom de televisie te plaatsen, verschuift de aandacht van een grote zwarte televisie naar de objecten eromheen. Besef wel dat het een rommelige uitstraling kan geven. Dit kan dan wel fraai staan in een landelijk of robuust interieur.

blok-5-nieuw-def

Hang de tv netjes op

Indien je je televisie netjes ophangt – zonder zichtbare snoeren – geeft het al gelijk een meer verzorgd effect. Op die manier bespaar je (kostbare) ruimte en het heeft een moderne, strakke uitstraling, zo zonder die kabels. Vaak worden voor het ophangen van televisies muurbeugels gebruikt. Kies je voor een draaibare muurbeugel, dan kun je ook je televisie naar wens keren en kantelen. Werk daarna de kabels netjes weg met kabelgoten of zorg voor frezen in de muren. Daar is dan je super nette afwerking.

Verstop je tv

We begrijpen dat je een tv in huis haalt om er naar te kunnen kijken. Daarom zet je hem niet op een onlogische plek neer om hem uit het zicht te halen, maar wel op een slimme plek. Plaats de televisie in een kast, het liefst één met deuren. Je zal zien dat ook een open kast de televisie goed op zal nemen, maar hoe lekker is het dat je met het grootste gemak gewoon de tv kan laten verdwijnen. Je hoeft dan immers alleen de kastdeuren te sluiten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *