Inspiratie voor je slaapkamer

Inspiratie voor je slaapkamer

Vind je het ook weer zo moeilijk om je bed uit te komen. Nu het buiten weer kouder wordt is je bed ’s morgens zo lekker warm. Daarbij moet ik erg wennen aan het weer vroeg opstaan.  Ik ben geen echte uitslaper maar rustig aan wakker worden rond een uurtje of acht vind ik toch een stuk relaxter dan om 6.45 u. wakker gemaakt te worden door een wekker.

Slaapkamerinspiratie

In deze blog geef ik je inspiratie en tips voor je slaapkamer. Zodat het net iets minder vervelend is om door de wekker wakker gemaakt te worden.

De belangrijkste items voor een goede slaapkamer zijn:

1. Dekbed

Je temperatuur is erg belangrijk. Als je het te koud hebt slaap je niet lekker maar ook als je te warm slaapt wordt je ’s nachts wakker. Als ik te warm slaap word ik soms ook wakker met hoofdpijn. Goede dekbedden op je bed zijn dus erg belangrijk.

En heb je in de winter nog niet genoeg aan je dekbed dan kan je er altijd nog voor kiezen om een los deken of plaid over je bed te leggen. Niet alleen handig maar geeft ook nog eens sfeer aan je kamer. Zeker als je kiest voor een contrasterende kleur of sjieke stof.

slaapkamer

2. Matras

Mijn vorige matras was echt drama. Elke ochtend werd ik wakker met pijn in mijn nek en schouders. Gelukkig heb ik sinds ik verhuisd ben een heel erg goed matras. En matras wat je goed ondersteunt is erg belangrijk. Ook moet je matras goed het vocht afvoeren want ieder mens zweet in zijn slaap.

Afhankelijk van je wensen kan je kiezen voor een een- of tweepersoonsmatras. Heb je een verstelbare bodem dan is ieder een eigen matras wel handig. Al heb je ook matrassen waarbij het hoofdeind afzonderlijk van elkaar omhoog of omlaag zou kunnen.

3. Bed

Niet echt nodig voor een goede slaaprust maar wel voor een goede sfeer in je slaapkamer. Wat natuurlijk wel comfortverhogend kan zijn is de hoogte van je bed. Persoonlijk heb ik het liefst een hoog bed. Een bed waar je makkelijk in en uit kan stappen.

Kijk ook goed naar je ruimte. Heb je een kleine slaapkamer dan is een bed waarbij de vloer vrij blijft een goed idee. Optisch vergroot je hiermee de kamer. Je kan er ook voor kiezen om juist in een kleine kamer een bed te kiezen waar lades en kastjes onder zitten. Zo benut je de ruimte onder je bed optimaal.


4.  Opbergruimte

Ook in de slaapkamer is opbergruimte heel erg belangrijk. We willen toch allemaal netjes onze kleding kwijt kunnen. En niet alleen dat ook andere items bewaren we vaak in de slaapkamer. Bijvoorbeeld je administratie, foto’s of vakantiespullen. Daarom is het belangrijk een goede kast neer te zetten waar alles in kan. En voor je kleren is het ook fijn als het overzichtelijk is. Zo start je de dag toch een stuk makkelijker.

5.  Raamdecoratie

Een goede slaapkamer is goed donker. Een kamer waar teveel licht binnenkomt kan voor slapeloosheid zorgen. Daarbij houdt raamdecoratie ook kou buiten en warmte binnen.

6. Woonaccessoires

En als laatste, gezelligheid. Ondanks dat we het grootste deel van de tijd onze ogen dicht hebben in de slaapkamer is het toch leuk als het er gezellig is. Maak gebruik van mooie verlichting. Zet wat persoonlijke items zoals een mooie foto op je nachtkastje en zorg er voor dat je slaapkamer fijn aanvoelt. Dat het een plek is waar je graag vertoeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *