inbrekers weren

Inbrekers weren, een veilige woning

Inbrekers weren, een veilige woning

De winter is hoogtij voor inbrekers. Naast de zomer is dit het seizoen waarop er veel wordt ingebroken, de pakkans op inbrekers is beduidend kleiner dan in andere seizoenen. Het wordt vroeg donker, dus men kan ongezien inbreken. Daarbij is al snel duidelijk of er iemand thuis is, omdat bij afwezigheid het hele huis in duister is verhuld.

Hoe beveilig je je huis nu tegen inbrekers? Hoe hou je ze buiten?

  1. Goede sloten

    Zorg dat je sloten hebt met een keurmerk, zodat ze niet makkelijk naar binnen kunnen komen. Laat een expert zoals Slotenmaker Services kijken naar de mogelijkheden om uw huis te beveiligen. Zij weten alles over het politie keurmerk ‘veilig wonen’ en welke maatregelen u moet treffen om dit keurmerk te verkrijgen. Naast dat uw huis goed beveiligd is krijgt u met dit certificaat korting op uw verzekeringen.Onthoud goed dat nog steeds de meeste inbraken gebeuren via het uitboren van cilindersloten. Goed idee dus, om dit te voorkomen door goed hang – en sluitwerk aan te schaffen.
  2. Alarm

    Naast goed hang- en sluitwerk is een inbraakalarm een goed middel om inbrekers te weren. Zeker als dit alarm gekoppeld is aan een alarmcentrale. Binnen no-time is bekend dat er wordt ingebroken en kan eventueel de politie ingrijpen.U kunt er ook voor kiezen om een camerasysteem te gebruiken. Nest heeft bijvoorbeeld zo’n systeem. Met deze systemen kunt u zelf de beelden van de camera’s in uw woning op uw telefoon bekijken. Zo kunt u overal ter wereld zien wie er in uw woning rondloopt en wat deze daar uitvoert.
  3. Wees aanwezigZorg er voor dat, als u niet thuis bent, uw woning toch bewoont lijkt. Plaats tijdschakelaars op uw verlichting zodat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. U kunt ook kiezen voor geautomatiseerde bediening van uw verlichting via een app en slimme verlichting zoals de Hue lampen van Philips.

De meeste inbraken vinden plaats in de provincies Noord – en Zuid Holland. Gelukkig kunnen Slotenmaker Amsterdam en Slotenmaker Rotterdam u in deze provincies helpen om te kijken naar de beste preventie mogelijkheden. En ook als het al te laat is en er is in uw huis ingebroken, zijn zij snel te plekken om de sloten te vervangen zodat u in ieder geval met een enigszins gerust hart kan gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *