ikea led verlichting

IKEA schakelt vanaf september wereldwijd volledig over op de verkoop van led-verlichting

  • Belangrijke stap in het realiseren van People & Planet duurzaamheidsstrategie
  • Led verlichting verbruikt tot 85 procent minder energie
  • Meer designmogelijkheden en een bredere toepasbaarheid van led verlichting

Een duurzame mijlpaal voor IKEA: vanaf september 2015 zijn er alleen nog maar led-lampen verkrijgbaar bij het woonwarenhuis. De milieuvriendelijke lampen verbruiken tot 85 procent minder energie dan traditionele lampen en gaan tot wel 20 jaar mee. Led-verlichting is bovendien niet alleen goed voor de portemonnee en de planeet, maar biedt dankzij het kleine formaat ook eindeloos veel nieuwe mogelijkheden op design gebied.

“Dit is een belangrijke stap in het realiseren van de doelen uit onze People & Planet Positive duurzaamheidsstrategie. Nu de energierekeningen en de wereldwijde energieconsumptie steeds sneller stijgen, heeft led een enorme impact. Als 1 miljoen mensen 1 enkele lamp zouden vervangen voor een led lamp, betekent dit een afname in CO2 uitstoot dat gelijk staat aan 3.900 minder auto’s op de weg op jaarbasis. En omdat we zoveel mogelijk mensen in staat willen stellen om thuis duurzamer te leven en geld te besparen, bieden we onze led-lampen aan tegen een zo laag mogelijke prijs.”, vertelt Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Revolutie

Led brengt niet alleen een lichtrevolutie, maar ook een designrevolutie teweeg. “Led-verlichting is de afgelopen jaren enorm in ontwikkeling geweest. De lichtkwaliteit is nu een stuk beter dan bij traditionele gloeilampen. Led produceert een gebalanceerd licht en zorgt ervoor dat kleuren op een natuurlijke manier worden weergegeven. En dankzij het kleine formaat past led in ieder denkbaar ontwerp. Dit opent de deuren naar een heleboel nieuwe designmogelijkheden”, aldus Björn Block, Range Manager Business Area Lighting IKEA.

Het woonwarenhuis houdt zich continue bezig met de ontwikkeling en innovatie van al haar producten volgens het Democratic Design principe. Op het gebied van led verlichting betekent dit meer designmogelijkheden, verbeterde lichtkwaliteit, bredere toepasbaarheid en besparing op energie tegen een zo laag mogelijke prijs.

Moderne kroonluchter

Met led is het mogelijk om kleinere en slankere lampen in nieuwe vormen te ontwerpen, zoals de ÄLVSBYN lamp. Deze moderne kroonluchter geeft twee soorten licht: decoratieve sfeerverlichting en gericht licht dat perfect is om een eettafel of salontafel te verlichten.

04-Moderne-kroonluchter-PH128882

02-Moderne-kroonluchter-PH126061

Zacht en warm tegelijk

Deze tafellamp uit de nieuwe SINNERLIG collectie combineert duurzame led verlichting met een natuurlijk, warm en geluiddempend materiaal: kurk. Voor de SINNERLIG collectie, die vanaf augustus in gelimiteerde oplage verkrijgbaar is, heeft het woonwarenhuis samen met de toonaangevende Britse designer Ilse Crawford (Studioilse, UK) de grenzen van materiaalgebruik en productiemethodes opgezocht.

ikea led verlichting

ikea led verlichting

Buitenaards

Een ding is zeker: met deze buitenaardse IKEA PS 2014 led-hanglamp boven de eettafel heb je altijd genoeg gespreksstof. Een simpel mechanisme verandert in een handomdraai de vorm en de lichtintensiteit van de lamp. Vanaf augustus 2015 is deze hanglamp, naast oranje en turkoois, ook verkrijgbaar in zilver en koper.

De IKEA PS 2014 hanglamp is bovendien bekroond met een felbegeerde Red Dot Award. Een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

04-Buitenaards-PH129332

03-Moderne-kroonluchter-PH127425

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *