klaar

Ik ben er klaar mee

En nu is het genoeg. Het is KLAAR!!

Vele zullen het volgende verhaal herkennen. Elke keer weer maken mijn man en ik een planning. We hebben zelfs een excel bestand ontwikkelt waarin we de taken verdelen en toch als je hier binnen stapt zul je schrikken van de zooi.

Vandaag ook weer werd er een vriendinnetje van mijn zoon opgehaald door haar vader en ik durfde hem bijna niet binnen te laten. En ik weet dat dat heel erg aan mijn eigen gevoel ligt want je eigen rommel ergert je meer. Buitenstaanders zien het soms niet terwijl je zelf denkt dat je op een vuilnisbelt woont. En dan was dit ook een man, die denken er toch in het algemeen anders over dan een vrouw maar toch er moet hier iets veranderen. 

We gaan ons weer houden aan ons schema. We gaan opruimen. Het eerste wat ik gedaan heb ik de voetbaltafel uit de schuur weggeven aan de buurvrouw. Zij werkt bij een BSO en daar kunnen ze hem goed gebruiken. Het voordeel voor ons is dat dit meteen ruimte oplevert in de schuur. Daarbij ga ik elke week een ruimte aanpakken en ik ga jullie daar van op de hoogte houden (mooie stok achter de deur)

Ik zal de ruimte even opsommen:

 • hal beneden
 • gang boven
 • wasruimte boven (wij hebben een wastafel boven omdat de badkamer beneden is, zo kunnen we wel boven onze tanden poetsen)
 • slaapkamer zoon
 • slaapkamer zoon
 • slaapkamer dochter
 • onze slaapkamer
 • huiskamer
 • keuken
 • washok (kast/ruimte waar de wasmachine staat)
 • bijkeuken/kantoor
 • badkamer
 • schuur
 • tuin

Nu weet ik dat ik sommige ruimtes niet in een keer ga redden maar die ga ik etappes doen. Zo zal ik zeker voor de kast op de kamer van mijn dochter maar ook de kast in de huiskamer heel wat tijd nodig hebben.

Ik start de komende week met de hal boven.

Wil je ook gaan opruimen dan heb ik al een paar handige tips voor. Er zijn namelijk een aantal dingen in huis welke je morgen al meteen kan wegdoen:

 1. Kaarsen: Ik heb ze ook in de kast. Kaarsen die ik al eens heb aangedaan maar later heb gewisseld. Gewisseld omdat ik ging werken met andere kleuren of omdat het een ander seizoen was. Ik heb nu kaarsen in mijn kast liggen die daar al meer dan 2 jaar liggen. Die gaan dus de prullenbak in.
 2. Oude telefoons: In onze woning liggen er denk ik zeker wel een stuk of 6 oude telefoons. Misschien hebben we zelfs alle telefoons door de jaren heen wel bewaard. Zeker omdat onze kinderen het erg leuk vinden om hier mee te spelen.
 3. Verfblikken: Doe jij dat ook? Restjes verf bewaren voor als je ze ooit nog nodig zou hebben. Want stel je voor dat er iets gebeurd en er ontstaat een vlek of beschadiging dan heb je in ieder geval nog een restje verf. Onzin!! Het heeft namelijk geen zin. Verf is ten eerste niet lang houdbaar en ten tweede krijg je altijd kleur verschil dus waarom zou je al die blikken bewaren.

Misschien kunnen we wel met zijn allen gaan opruimen. Maken we er een challenge van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.