Hortensia in huis

Bloemrijke blikvanger

De hortensia is vanaf februari verkrijgbaar als kleurrijke kamerplant. De bloemrijke blikvanger houdt weliswaar van een flink slokje water, maar van intensieve verzorging is geen sprake. En de plant is veelzijdig. Met een paar eenvoudige stylingtips fleurt het hele huis op!

Verrassend

De hortensia (botanische naam: Hydrangea) is een veelzijdige plant. Het meest verrassend is de hortensia misschien wel als kamerplant. Vanaf het vroege voorjaar is hij verkrijgbaar in uiteenlopende tinten wit, roze, blauw, paars, groen en alles daar tussenin. De indrukwekkende bloemschermen hebben soms wel een diameter van 25 centimeter! De romantische platte of bolle bloemetjes vormen een mooi contrast met de stoere donkergroene bladeren met grove structuur. Daarnaast is de kamerhortensia gewoon veelzijdig. De plant voegt zich naar elke woonsmaak.

Verzorging

Een kamerhortensia is een eenvoudig te houden plant: zorg steeds dat de potgrond vochtig blijft. Verwijder het eventuele overschot aan gietwater zodat de plant geen ‘natte voeten’ krijgt. Wanneer je om de week een beetje plantenvoedsel geeft, blijft de hortensia krachtig en extra lang bloeien. Gaan de bloemen hangen? Dan doet een dompelbad wonderen.

Binnen of buiten

Vanaf half mei, als de kans op nachtvorst is geweken, kun je kamerhortensia’s ook een plekje op balkon, terras of in de tuin geven. Alhoewel de plant voor het interieur is gekweekt, is de kans groot dat hij ook buiten rijk bloeit en de Nederlandse winter jaarlijks goed doorstaat. Wil je gegarandeerd genieten van hortensia’s in de tuin? Plant dan liever tuinhortensia’s.

Meer informatie en inspiratie op www.hydrangeaworld.com

kamerhortensia 15 WEB kamerhortensia 14 WEB kamerhortensia 13 WEB kamerhortensia 12 WEB kamerhortensia 11 WEB kamerhortensia 10 WEB kamerhortensia 09 WEB kamerhortensia 07 WEB kamerhortensia 06 WEB kamerhortensia 05 WEB kamerhortensia 04 WEB kamerhortensia 03 WEB kamerhortensia 02 WEB

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *