vloer

Hoe u een vloer kiest die bestand is tegen vocht en schade door waterlekkage

Wilt u een nieuwe vloer leggen in een ruimte waar het geregeld vochtig is, zoals een badkamer of washok? Dan is het slim om voor een volledig waterbestendige vloer te kiezen. Ook in de keuken kan dit handig zijn, want ook daar is de kans groot dat er water (of vloeibaar voedsel) op de grond terechtkomt. Maar welke soorten vloeren zijn bestand tegen vocht en schade door waterlekkage? Dat vertellen de experts van Floorlife.nl u in dit artikel.

Een tegelvloer

De meeste mensen denken allereerst aan een tegelvloer. Op zich een logische keuze, maar niet de meest comfortabele. Tegels voelen namelijk vrij koud aan en zeker in de winter is dat allesbehalve prettig. Een tegelvloer is wel heel duurzaam, want hij gaat ontzettend lang mee. Daar staat echter tegenover dat als er een tegel beschadigt, het veel gedoe oplevert om deze te vervangen.

Een gietvloer

Het tweede type vloer dat geschikt is voor in vochtige ruimtes is de betonvloer. Deze is in de meeste gevallen niet van (poreus) beton gemaakt en absoluut waterbestendig. Zo’n gietvloer oogt ontzettend strak en stijlvol, en als u wilt kun je deze zelfs doortrekken op de wanden. Ideaal voor in de badkamer of op het toilet!

Een vinylvloer

De derde optie voor een vochtbestendige vloer is natuurlijk een vinylvloer. Deze kunststof vloer wordt doorgaans geleverd op rol en is gemakkelijk zelf te leggen. Het nadeel aan een vinylvloer is dat deze wat zachter is dan bijvoorbeeld een PVC vloer (daar vertellen we u in de volgende alinea meer over), waardoor er wat sneller putjes in ontstaan. Niet ideaal voor ruimtes die intensief worden gebruikt dus.

De PVC vloer

De laatste optie die perfect is voor in ruimtes waar het vochtig wordt, is de PVC vloer. Door zijn vochtbestendige eigenschappen wordt dit type vloer geregeld gelegd in badkamers, keukens en washokken. Daarnaast is een PVC vloer heel erg stijlvol en als je voor een houtprint gaat oogt hij bovendien erg warm en gezellig. Je kunt hem rechttoe rechtaan leggen, maar een visgraatpatroon is op dit moment helemaal trendy. Bekijk meer op de website van Floorlife en kijk welke (visgraat) PVC vloer het beste bij je past.

Welke vloer is het meest populair voor vochtige ruimtes?

Waar de tegelvloer het jaren geleden nog won van de PVC vloer, is deze laatste de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom, want het materiaal is super duurzaam, gemakkelijk te leggen en verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende kleuren en varianten. Doordat de vloer naadloos gelegd kan worden, kun je hem doortrekken over de gehele verdieping. Daardoor lopen alle ruimtes mooi in elkaar over, zelfs de badkamer en het toilet. Iets voor jou, zo’n PVC vloer in de badkamer?

Foto van William Zhao op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *