Hippe retro stekelplantjes

De meest ‘foute’ planten hebben karakter en mogen in huis gezien worden. Ze zijn dan wel opgeleukt met een kleurtje of zo verpakt dat ze verrassend trendy worden. De cactus spant hierin de kroon!

https://www.etsy.com/nl/
https://www.etsy.com/nl/

 

Cactussen
https://www.etsy.com/nl/

etsy DIY cactus in a can
https://www.etsy.com/nl/

‘It’s the planter that makes the cactus’
De pot kan de cactus maken of breken. De echte 70’s fan kiest voor oranje of bruin, maar eigentijds wordt de cactus met een verrassende metallic-, knalkleur- of weckpot. Een gekke vorm doet het trouwens ook leuk!


Goed uit de verf

De cactus komt letterlijk goed uit de verf door ‘m te dopen in een opvallend kleurtje. Kijk niet op van knalroze, oranje of geel gedipte plantjes, alles mag. Ook Glow in the dark en glitters zijn inmiddels gespot.

http://tekstenwereld.nl/
http://tekstenwereld.nl/
cactussen
https://www.etsy.com/nl/

Masterpiece

Een waar museumstuk in huis? Zet de cactus eens onder de stolp. Versieren met een tape, lint of touw en je krijgt een heuse blikvanger. Ook leuk, meerdere cactussen, in verschillende kleuren, bij elkaar op een grote schaal.

refinery29
http://www.refinery29.com/

Hang it on

Heel seventies, maar back on track; de hangende plant in pot. Het liefst met zo’n macramé-achtig touwtje… Pinterest staat vol hangende hipperts in knalkleuren.

Take care

Als iets makkelijk is om te verzorgen, is het de cactus wel. De plant wenst zoveel mogelijk daglicht (zonnige plek), houdt van warmte (+ 10°C) en droogte (één keer per maand water via de onderkant). Pas bij het verzorgen of verpotten nog wel even op voor de stekels. Is het raak? Met een stukje (masking)tape trek je de prikkers zo uit je vinger.

Laura van den Biggelaar – Tekstenwereld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *