Het weekend doorbrengen in de keuken

Het Nederlandse weer zorgde er recent voordat we veel binnen moesten doorbrengen. Men gaf men zelf een dringend advies om vooral niet naar buiten te gaan i.v.m. de storm. Nu laten wij ons dat geen twee keer zeggen. Dit is namelijk het perfecte weer om in de keuken door te brengen. 

Winterse baksels

Onze kookboeken collectie groeit met de maand. We hebben de hele collectie van Jamie Oliver. En afgelopen week kocht ik o.a. het nieuwe kookboek van Ottolenghi. Niet alleen onze kookboeken, ook onze stapel kooktijdschriften wordt met de maand hoger. 

Terwijl wij het advies kregen om binnen blijven liep de postbode nog wel rond en deze bezorgde ons de nieuwste Foodies. Het thema deze maand is bakken. Onze dochters hadden hem eerder doorgelezen dan wij. Zij zijn namelijk dol op bakken.

In deze Foodies staat een enorm lekker recept voor een chocoladetaart met Guiness stoutbier. Dat vonden de dames wel wat. Bakken met bier. De dames moesten even wachten tot de storm was gaan liggen maar daarna werd er snel boodschappen gedaan. En zo gingen ze afgelopen weekend aan de slag.  

Het grappige is wel dat de meiden elke keer weer “ruziën” met onze keukenapparatuur. Bij elk nieuw baksel krijgen we de vraag: wat voor soort oven hebben? Hoe werkt de timer op de kookplaat ook alweer? 

Gelukkig hebben we goede apparatuur. Net zoals de Bosch Accentline. Tegenwoordig kan je niet zonder goede apparatuur. Door de corona zijn we meer thuis gaan koken en daar hoort ook apparatuur bij die je helpt bij het maken van een 5 sterren diner. 

Goede keukenapparatuur

Door de jaren heen zien we dat de apparatuur voor onze keukens een stuk luxer is geworden. Een vaatwasser was vroeger een luxe. Tegenwoordig is dat een standaard item als je gaat voor een nieuwe keuken. Als we nu denken aan luxe, denken we aan een bordenwarmer of een ingebouwde koffiemachine. Ook de stoomoven is echt een luxe item. 

Wij hebben thuis een stoomoven en die gebruiken we regelmatig. Ideaal omdat dit pannen op je kookplaat scheelt. Zeker met ons grote gezin is het dus soms handig om de groente in de stoomoven klaar te maken. 

De taart dit weekend kon in de gewone heteluchtoven. Binnen 1,5 uur waren de dames klaar. Blij dat we een vaatwasser hebben want een groot deel van de keukeninventaris was nodig om deze heerlijke taart te maken.

Als het aan de dames ligt mag het nog wel even blijven stormen, zij hebben nog genoeg inspiratie voor nog veel meer taarten. De andere gezinsleden hebben daar natuurlijk geen bezwaar tegen. 

Photo by ThermoPro on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *