Het meeste uit je opslagruimte halen

Een opslagruimte of magazijn is een ruimte waar je veel aan kunt hebben. Niet alleen voor professionelen, maar ook veel hobbyisten en doe-het-zelvers zullen van de voordelen overtuigd zijn. Je weet waar je spullen zijn, alles is veilig opgeborgen en je weet altijd waar je spullen zijn. Er is echter een ‘maar’, een magazijn heeft maar nut als het op de correcte manier wordt ingericht, en ordelijk wordt gebruikt. Daarover leggen we je graag alles uit in een volgende bespreking.

Een opslagruimte is niet altijd je magazijn

Een opslagruimte kan ook dienen om spullen te bewaren die je niet direct nodig hebt. Meestal is daar geen plaats voor in je huis. Daarom zul je hiervoor bij een erkend bedrijf een opslagruimte huren.

Het gaat eigenlijk altijd over zaken die nog veel te goed zijn om weg te doen, en waarvan je verwacht dat ze later nog van pas zullen komen. Laten we even kijken wat de belangrijkste elementen zijn om een geslaagde opslagruimte te maken en hoe je de inhoud ervan het beste beschermd.

Hoe bewaar je je spullen op een correcte manier in een opslagruimte?

Het is de bedoeling om de dingen die in een opslagruimte worden opgeslagen er voor langere tijd te bewaren. Een goed voorbeeld is wanneer je van een huis naar een appartement verhuist. Veel zaken uit je huis zullen niet langer in het appartement kunnen. Maar je situatie is maar tijdelijk, en dan zul je die spullen binnen afzienbare tijd weer nodig hebben.

Je zult willen dat je spullen uit de opslagplaats komen zoals ze erin gingen. Daarvoor moet je maatregelen treffen om die zaken degelijk te beschermen.

  • Maak alles zo klein mogelijk (demonteer wanneer mogelijk het meubilair) en zorg dat alles veilig ingepakt is. Vocht is een van je grootste vijanden in een opslagruimte.
  • Bewaar kledij in aangepaste garderobes. Wanneer je die gewoon los in de opslagruimte dropt zouden ze er wel eens heel slecht kunnen uitkomen.
  • Leg een matras plat. Een rechtopstaande matras zal wel minder plaats beslaan. Maar de matras verliest hierdoor veel aan kwaliteit.
  • Etiketteer de dozen waar je kleinere spullen in opslaat. Wanneer je toch wat nodig hebt, zal het je zoektocht veel korter maken.
  • Bescherm breekbare dingen en elektronica extra. Maak de rubbers van witgoed goed schoon en talk ze in.
  • Batterijen en olie (in kleine motoren) verwijder je beter. Ze kunnen gaan lekken en de dingen beschadigen.

Ben je klaar om je spullen correct op te slaan?

Volg onze tips en je zult je spulletjes in de best mogelijke conditie terug uit de opslagruimte kunnen halen. En je zorgt er maar beter voor, de inhoud van een opslagruimte kan namelijk aardig in cijfers lopen. Het zou spijtig zijn om lange tijd huur voor een ruimte te betalen, helemaal voor niets.

Foto door RDNE Stock project

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *